İçişleri Bakanlığı 4 köyün Kürtçe ismini iade etti

İçişleri Bakanlığı Tillo ve Kurtalan ilçelerine bağlı isimleri sonradan Türkçe yapılan 4 köyün Kürtçe isimleri geri verildi.

İçişleri Bakanlığı 4 köyün Kürtçe ismini iade etti

Siirt’in Tillo ve Kurtalan ilçelerine bağlı 4 köyün Kürtçe olan ve sonradan Türkçe yapılan isimleri İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla yeniden iade edildi.

Konuyla ilgili olarak Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, isim değişikliğinin İçişleri Bakanlığının onayı ile gerçekleştirildiği belirtilirlen, “Bakanlığın 9 Aralık 2014’te verdiği onay doğrultusunda Tillo ilçesine bağlı Çatılı köyünün ismi ‘Sinep’, Çınarlısu köyünün ismi ‘Hatrant’, Dereyamaç köyünün ismi ‘Fersaf’, Kurtalan ilçesine bağlı Oyacık köyünün ismi de ‘Teylan’ olarak değiştirildi” denildi.

Daha önce ‘Aydınlar’ olan ilçenin adının eski adıyla değiştirilmesi için de 2013 Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan yasa teklifinin 30 Ekim 2013 tarihinde mecliste kabul edilerek yasalaşmasının ardından 7 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla ilçenin adı Tillo olarak değiştirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER