Elvan: Yeni internet düzenlemesi tamamıyla Anayasa'ya uygun

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Meclis’e yakında yeni bir ‘torba yasa tasarısı’ geleceğine ilişkin, böyle bir teklif hazırlandığı söyledi.

Elvan: Yeni internet düzenlemesi tamamıyla Anayasa'ya uygun

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Lütfi Elvan son dönemde dillendirilen Meclis’e internet düzenlemesi de içinde olmak üzere bir torba tasarı sunulacağına ilişkin soruları cevapladı. Elvan böyle bir hazırlığın olduğunu söyledi.

Bartın Valiliğini ziyaretinde konuşan Elvan, Meclis’e getirecekleri internet düzenlemesiyle ilgili konuştu ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki görevden alma iddialarına cevap verdi.

Yeni internet düzenlemesi

Bakan Elvan internet düzenlemesine ilişkin şöyle konuştu:

“Anayasamızın 22. maddesine tamamen uygun bir düzenleme, (daha önce çıkarılan kanunun) Anayasa Mahkemesinden dönme nedeni, kamu düzeni ve milli güvenlikle ilgili hususlarda daha önceki düzenlemede karar mercini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olarak koymuştuk. Burada bir değişiklik yaptık. Bu konuda karar vermesi gereken ‘ilgili bakan ve bakanlıktır’ diye düşündük.

“Ben herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tamamıyla Anayasamızın 22. maddesine uygun.

“Eğer herhangi bir içerik veya yer sağlayıcısı, mahkeme kararına rağmen içeriğin çıkarılmasını ve yahut o ilgili bölümün engellenmesini sağlamıyorsa 500 bin liraya kadar ceza uygulaması getireceğiz.”

Karayoları’nda görevden alma iddiaları

Ulaştırma Bakanı Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki görevden alma iddialarına dair, “Genel Müdürümüz izinli şu anda, görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER