Kobanêli bebek ve çocuklar mama, süt, biberon bekliyor

Suruç’a göçen Kobanêlilerin 0-3 yaş aralığındaki 20 bin bebek ve çocuğu için 27 Kasım'da başlatılan "Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al" kampanya devam ediyor.

Kobanêli bebek ve çocuklar mama, süt, biberon bekliyor
Suruç’a göçen Kobanêlilerin 0-3 yaş aralığındaki 20 bin bebek ve çocuğu için 27 Kasım'da başlatılan "Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al" kampanya devam ediyor. Kış boyunca sürecek kampanyanın yürütücülerinden Ayşe Toksöz, herkese duyarlılık çağrısı yaptı.


DAİŞ çetelerinin katliam girişimine karşı Suruç’a göçen Kobanêliler arasında bulunanlardan yaklaşık 20 bini 0-3 yaş aralığında ki çocuk ve bebeklerden oluşuyor. Kışın gelmesiyle birlikte özellikle bebek ve çocukların beslenme ve barınma koşulları da ağırlaştı. Suruç Kobanê Dayanışma Koordinasyonu ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu kapsamda bebekler için 27 Kasım'da "Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al" kampanyası başlattı. Kürdistan, Türkiye ve Avrupa'dan geri dönüşlerin olduğu kampanyanın yürütücülerinden Ayşe Toksöz, bu yardımların sürekli olması gerektiğini vurgulayarak, kampanyanın kış mevsimi boyunca süreceğini söyledi.

MAMA, SÜT, BİBERON VE BEŞİĞE İHTİYAÇ VAR

Kobanêli bebeklerin kötü koşullardan kaynaklı anne sütü ile beslenemediğine dikkat çeken Toksöz, çocuk sağlığı uzmanlarından aldıkları bilgiler doğrultusunda, anne sütü olmadığı durumlarda bebeklerin beslenebilmesi için verebilecekleri tek şeyin mama olduğunu kaydetti. Çocuklara en az 6 aya kadar mama vermek gerektiğini, ancak yeterli mamanın olmadığını ifade eden Toksöz, "Bu savaştan en çok etkilenen çocuklardır. Onları bu kışta yalnız bırakmamalıyız. Bebeklerin ve 5 yaşa kadar çocukların da beslenme ve beşik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, her çadır kente ve her mahalleye mama mutfakları kurmayı amaçlıyoruz. Bu mutfaklar için donanımlı birer konteynır ve düzenli mama temin edilmesine ihtiyacımız var. Bunun için gönüllü olabilecek her STK, dernek, parti, kurum ve kişilerden bizimle iletişime geçmelerini bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

'ÇOCUKLAR İÇİN KOŞULLAR DAHA ZOR'

Herkese dayanışmaya çağıran Toksöz, "Bu süreç herkes için oldukça zor, ama çocuklar ve bebekler için çok daha zor geçiyor. Çünkü onlar çok savunmasız. Bu yüzden çağrımızı yineliyoruz. Dayanışma ağını güçlendirelim, umudu birlikte büyütelim. Bir defa yardım yapmakla vicdanınızı rahatlatabilirsiniz ama bu yardımların sürekli bir şekilde gelmemesi çocukları zor durumda bırakır. Yardımları bulunduğunuz yerin BDP, HDP, İHD gibi kuruluşlarına ve ya Pirsûs Belediye Garajına gönderilebilirsiniz. Yardımları gönderirken de son kullanma tarihine dikkat edilmeli ve daha uzun süreli ürün tercih edilmelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER