ABD: Uçağı IŞİD düşürmedi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’de düşen Ürdün uçağının IŞİD tarafından düşürülmediğini bildirdi.

ABD: Uçağı IŞİD düşürmedi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün Suriye’de düşen Ürdün uçağıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki Rakka şehri yakınlarında Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağının düştüğü ve pilotun IŞİD mensuplarınca esir alındığı belirtildi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, “Deliller, örgütün iddia ettiği gibi, uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açık bir şekilde ortaya koyuyor” denildi.

Operasyonları yöneten CENTCOM Komutanı Lloyd Austin, “Ürdünlüler, saygı duyulan ve değerli bir partnerdir. Onların pilotları ve mürettebatı, bu kampanya boyunca, görevlerini son derece iyi bir şekilde yerine getirdi. Pilotu esir alan IŞİD’in eylemlerini güçlü şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Pilotun güvenli bir şekilde kurtulmasını sağlamaya dönük çabaları destekleyeceklerini belirten Austin, IŞİD’in “talihsiz uçak kazasını” kendi amaçları doğrultusunda kullanmalarına veya saptırmalarına müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Ürdün hükümetiyle esir düşen pilota ilişkin yakın çalışma içerisinde olduğunu söyleyerek, “Dualarımız pilotla, onun ailesiyle ve Ürdün Silahlı Kuvvetleri’ndeki partnerlerimizle” ifadelerini kullandı.

Dün Suriye’nin Rakka kentinde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün Ordusu da uçağın kendilerine ait olduğunu, pilotunun da rehin alındığını doğrulamıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER