Erbakan: İnce'nin Millet İttifakı'na katılmaması bizim için avantaj

YRP Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muharrem İnce'nin ittifaka katılmaması seçimleri ikinci tura kalmasına da sağlayabilir ilk turda Cumhur İttifakı'nın kazanmasına da yol açabilir" dedi.

Erbakan: İnce'nin Millet İttifakı'na katılmaması bizim için avantaj

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün akşam Candaş Tolga Işık'ın tv100'de yayınlanan "Az Önce Konuştum" programına katıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'na katılmamasını değerlendiren Erbakan, bu durumun kendileri için avantaj oldu. 

"Millet İttifakı için dezavantaj"

Erbakan, "Seçimlerin ikince tura kalma ihtimali ne sizce?" sorusuna, "Muharrem İnce, kendisi devam edecek gibi gözüküyor. Bu aslında Millet İttifakı açısından bir kayıp. Muharrem İnce'nin ittifaka katılmaması seçimleri ikinci tura kalmasına da sağlayabilir ilk turda Cumhur İttifakı'nın kazanmasına da yol açabilir.

"Millet İttifakı'ndan kendisine ciddi tepkiler var. İnce, Millet İttifakı'ndan büyük oranda oy alacak ve Millet İttifakı için bir dezavantaj olacak. İnce'nin ittifaka katılmamasını Cumhur İttifakı açısından daha avantajlı görüyorum. Çok zannetmiyorum AK Parti'den İnce'ye oy geçişkenliği olacağını" yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesi

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğer aday Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi dün partisinin genel merkezinde ziyaret etmişti.

İnce, görüşmenin ardından kameralar önünde adaylığından vazgeçmediğini belirterek "Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER