Erdoğan: Kongre akşamı hükümeti kurma görevi vereceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar gecesi AK Parti kongresinin ardından yeni başbakana hükümeti kurma görevini vereceğini açıkladı.

Erdoğan: Kongre akşamı hükümeti kurma görevi vereceğim

A Haber’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den “partimiz” olarak bahsetti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifası sonrası kongre akşamı hükümeti kurma görevini vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor.

“Partimizin diyeceğim çünkü…”

“Böylece pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık gerek partimizin diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başbakanı belli olacaktır.

“Hemen o akşam yeni başbakanı görevlendireceğim”

“Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik ‘Başbakan kim olacak?’ sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER