Erdoğan, Körfez turunun ikinci durağında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Körfez turu kapsamında ilk olarak Suudi Arabistan'a gitti. Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarını atşam saatlerinde tamamlayarak Kuveyt'e hareket etti.

Erdoğan, Körfez turunun ikinci durağında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında özel uçak “TUR” ile saat 13.40’ta Suudi Arabistan’a indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan temasları kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali’nde gerçekleşti.

ÖGLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Bin Abdülaziz daha sonra Cidde kentindeki Selam Sarayı’nda öğle yemeğinde bir araya geldi.

Erdoğan ile bin Abdülaziz, daha sonra basına kapalı gerçekleşen ve Türk yetkililerin de hazır bulunduğu heyetler arası görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Türk yetkililer de hazır bulundu.

KUVEYT’E HAREKET ETTİ

Kraliyet özel konutunda gerçekleşen kabul ile birlikte Suudi Arabistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na geçti ve beraberindeki heyetle birlikte Körfez turunun ikinci durağı olan Kuveyt’e hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER