İçişleri'nde GAMER dönemi

Doğal afetlere karşı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) kuruldu. İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulan GAMER, bakanlıkta ve illerde 7 gün 24 saat çalışacak.

İçişleri'nde GAMER dönemi
İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından; ‘siber saldırılar, milli güvenliği tehdit eden yurtdışı kaynaklı gelişmeler ve doğal afetlere’ yönelik önlem alma iddiasıyla yapılanmaya gitti. Bakanlık ve illerde 7 gün 24 saat esasına çalışacak “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER)” oluşturuldu.
 

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, GAMER’in amacı şu olacak:  “Terör olayları, yaygın şiddet hareketleri, ağır ekonomik bunalımlar, siber saldırılar, enerji arz güvenliği, milli güvenliğimiz hak ve menfaatlerimizi tehdit eden yurt dışı kaynaklı gelişmeler, deniz/çevre kirliliği, deniz güvenliği konularda teşkilat, yönetim ve koordinasyon açısından oluşan boşlukları doldurmak. Kamu düzeni ve güvenliğini, bireylerin hak ve özgürlüklerini, can ve mal emniyetini, toplumun güven ve huzurunu temin etmeye yönelik hizmetleri yürüten birimler arasında koordinasyonu sağlamak.”

7/24 ÇALIŞACAK

7 gün 24 saat esasını göre çalışacak merkezler;  güvenlik kaynaklı acil durumlara ilişkin senaryolar üretecek ve sanki gerçekleşiyormuş gibi tatbikatlar gerçekleştirecek. Merkezler olağan durumlarda çekirdek kadro ile faaliyet gösterecek. Acil durumlarda ise tam kadro durumuna geçilecek. İçişleri Bakanı veya müsteşarının öncülüğünde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat merkezleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kamu Düzeni ve Güvenliği çekirdek kadroya entegre olacak. Diğer bakanlık, kurum ve kuruluşlar da GAMER’e eklemlenecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER