Ethem Sarısülük davası gergin başladı

Ankara'da Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı

Ethem Sarısülük davası gergin başladı
Ankara'da Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük dasvası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.  Duruşma, "kamu güvenliği" gerekçesiyle izleyicilere kapatıldı,  polis izleyicilere müdahalede bulundu.


Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması bugün başladı. Davaya çok sayıda avukat katıldı. Mahkeme heyeti "kamu güvenliği" gerekçesiyle "kapalı duruşma" kararı alırken, salonun boşaltılmasını istedi.  Sarısülük'ün avukatları ve ailesi  bu karara tepki gösterdi.

Mahkeme heyetinin kararı ardından sanık avukatları ile Sarısülük ailesinin avukatları arasında da tartışma yaşandı. Polis, sanık Ahmet Şahbaz'ı güvenlik çemberine aldı ve daha sonra da izleyicileri zorla koridora çıkardı. Burada da izleyicilere müdahale oldu.

Öte yandan yüzlerce kişi, adliye binası önünde bekliyor. Polis barikatının önünde bekleyen kitle, "Hepimiz Ethem'iz! Öldürmekle bitmeyiz!" sloganlarını atıyor.

Ethem Sarısülük, Ankara Kızılay'da Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında polis memuru Ahmet Şahbat tarafından 9mm çapında bir mermi ile vurularak öldürüldü.  14 gün yoğun bakımda kalan Sarısülük'ün, 12 Haziran tarihinde beyin ölümü gerçekleşti, 14 Haziran'da ise hayatını kaybetti. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER