Ferhat Tunç: AİHM tazminatını Kobani'ye bağışlayacağım

AİHM, Türkiye’yi sanatçı Ferhat Tunç’a verilen cezadan dolayı AİHS’nin 10. ve 6. maddelerine aykırı davrandığı için mahkum etti. Tunç, ödenecek tazminatı Kobani’nin yeniden inşası için bağışlayacağını belirtti.

Ferhat Tunç: AİHM tazminatını Kobani'ye bağışlayacağım

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Demokratik Halkın Partisi’nin (DEHAP) düzenlediği bir konser öncesi yaptığı konuşma nedeniyle para cezasına mahkum edilen Sanatçı Ferhat Tunç’un Türkiye’de adil yargılanmadığı gibi ifade özgürlüğü hakkının da çiğnendiğine hükmetti.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Ferhat Tunç, 4 bin 250 Euro olan tazminatı Kobani’nin yeniden inşası için bağışlayacağını söyledi.

“08. 04. 2003 tarihinde Aydın DEHAP İl Partisi’nin konserinde sahne aldım. Konserin düzenlenmesi için Valilikten onay kararı çıkmıştı, yine konserden önce 13 gün Muğla cezaevinde kaldım.

“Sahne aldığım sırada da Türkiye’de sanata ve sanatçıya verilen değerle ilgili bir konuşma gerçekleştirdim. Konuşma yaptığım sırada polisler çekim yaparak tutanaklar hazırlamışlar ve sonrasında da dava açıldı.

“Bugüne kadar açılan en komik dava olarak değerlendirebilirim. Bir sanatçı olarak sahne aldığımız etkinliklerde bizlerde kendi görüşlerimizi beyan ediyoruz, sanat bir toplumun mayasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER