Figen Yüksekdağ: HDP demokratik mevzidir

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "HDP dört bir yandan halkımızın aynı çatı altında bir araya geldiği demokratik mevzidir. Bu mevziyi bu faşist saldırganlık asla düşüremedi. Bugün de düşüremeyecek" dedi

Figen Yüksekdağ: HDP demokratik mevzidir
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi’nin Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı "Darbeye karşı demokratik siyaset buluşması" mitingi valilik tarafından yasaklanınca, buluşma HDP il binası önünde gerçekleşti. 

DİHA’nın haberine göre; alanı ablukaya alan polis, yol kapandığı gerekçesi ile kitlenin dağılması yönünde anonsta bulundu. Anonsa rağmen il binası önünde ayrılmayan kitle, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Sözcüsü Hatip Dicle ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın yanı sıra yüzlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen mitingde konuşan Yüksekdağ, yaklaşık 15 gündür demokratik siyaset buluşmaları adıyla halkla bir araya geldiklerini hatırlatarak, darbeye geçit vermemenin tek amaçları olduğunu söyledi. 
“İZMİR'DEN DİYARBAKIR'A KADAR DİRENEN HALKLARIMIZ VAR”

Polisin ablukasına dikkat çeken Yüksekdağ, halktan ve haklılıktan korktuklarını Saray'ın güvenliğini sağlamak için ablukaya aldıklarını belirtti. 

"Hangi zalim kuşatmanın altında olursak olalım sözümüzden ve özümüzden dönmeyeceğiz" diye devam eden Yüksekdağ, halkların birlikte yaşama iradesini kırmak için çalışanlara karşı "Biz de varız biz de. İzmir'den Diyarbakır'a kadar direnen halklarımız var" dedi. 

“HDP DEMOKRATİK MEVZİDİR” 

Halkların birleşmesine engel olamayacaklarını vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti: "HDP dört bir yandan halkımızın aynı çatı altında bir araya geldiği demokratik mevzidir. Bu mevziyi bu faşist saldırganlık asla düşüremedi. Bugün de düşüremeyecek. Çok büyük bir acizlik var karşımızda. Burada savunmasız silahsız halkın karşısına ablukayla dikiliyorlar. Bu devrem böyle devam etmeyecek." 

"BİZ BU GÜCÜ FAŞİST ZİHNİYETE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Yüksekdağ, "İktidar partisi sınırsızca hırsızlık ve yolsuzluk yaparken HDP kendi partisinin önünde seçmenleriyle bir araya gelemiyor. Bu faşizmdir. Biz halkız polisin maaşı da devletin gücü de bizim emeğimizden sırtımızdan çıktı. Biz bu gücü bu faşist zihniyetin sahiplerine teslim etmeyeceğiz. Bu faşizme lanet ettik lanet ediyoruz direndik direniyoruz" diye konuştu. 

Yüksekdağ'ın konuşması esnasında polis atılan sloganlar nedeniyle sık sık müdahale uyarısında bulunurken, trafik akışının aksaması nedeniyle miting sona erdirilerek halk buluşması il binasındaki konferans salonunda devam edecek. / Demokrathaber
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER