Fransızların en çok aradığı IŞİD'çi Türkiye'de yakalandı

Fransa İç Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSI) tarafından en çok aranan kişilerden biri, Türkiye’de yakalanarak Fransa’ya sınırdışı edildi.

Fransızların en çok aradığı IŞİD'çi Türkiye'de yakalandı
Fransa İç Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSI) tarafından en çok aranan kişilerden biri, Türkiye’de yakalanarak Fransa’ya sınırdışı edildi.


RTL radyosunun haberine göre, 29 yaşındaki Fas kökenli Murad Fares, Türkiye’de yakalandı ve Çarşamba-Perşembe gecesi Fransa’ya sınırdışı edildi.

Haute-Savoie bölgesindeki Thonon-les-Bains kentinde ikametli olan kişinin IŞİD’e eleman kazandıran şebekenin başında olduğu belirtiliyor.

Eski bir Lyonlu öğrenci olan Fares’in Fransa’dan Suriye’ye savaşçı gönderen bir şebeke kurduğundan şüphe ediliyor. Özellikle Aralık 2013’te bir grup Strasbourglu çocuğu Suriye’ye gönderdiği belirtiliyor. Ayrıca 15 ve 16 yaşlarında iki Toulouse’lu çocuğun da Suriye’ye gönderen kişinin Fares olduğu bilgisi veriliyor

Fares’in İstanbul’da Fransa’ya dönüş işlemleri için Fransız Konsolosluğu’na geldiğinde tespit edilmesi ardından, Fransız makamlarının Türk polisinden bu kişiyi yakalamasını istediği belirtiliyor.  Fares’in 16 Ağustos günü büyük bir gizlilik içerisinde yakalandığı kaydediliyor.  Bir ay kadar tutuklu kalan Fares, Fransa’ya gönderildiğine bu bilgi deşifre oldu.

Fransız servisler şimdi Fares’in ne zaman ve niçin Suriye’den ayrıldığını anlamaya çalışıyor. Fares’in Fransa’ya dönüşünü kamufle etmeye mi çalıştığı yoksa, arandığını bilerek kendisini ele verdiği konusunda soru işaretleri var.  Fransız istihbarat servislerine göre Facebook üzerinde Ebu Hasan olarak tanınan Fares, Temmuz 2013’ten beri Suriye’de bulunuyordu. Bu kişinin önce IŞİD’e katıldığı, ardından El Kaide’nin resmi Suriye kolu El Nusra’ya katıldığı belirtiliyor.

RTL, Fares’in adının Paris Adalet Sarayı’nın anti-terör şubesinde bulunan bir çok dosyada adının geçtiğine dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER