Gazetecilerden Bünyamin Aygün Çağrısı

Gazeteciler, Suriye’de bir aydan fazla zamandır tutulan gazeteci Bünyamin Aygün için bir video hazırladı ve Aygün’ün serbest bırakılmasını istedi.

Gazetecilerden Bünyamin Aygün Çağrısı
Gazeteci Bünyamin Aygün bir ayı aşkın süredir Suriye'de tutuluyor. Arkadaşımız ve meslektaşımız Bünyamin'in bir an önce geri dönmesini bekliyoruz.”

Gazeteci Bünyamin Aygün’ün meslektaşları, “Bünyamin Aygün serbest bırakılsın! Free Bunyamin Aygun!” çağrısıyla bir video hazırladı.

Aygün için devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve gazetecilik örgütleri de devrede.

Aygün'ü kimin kaçırdığı tam olarak bilinmiyor. Milliyet gazetesinden arkadaşları, Aygün'ün hayatta olduğunu bildiklerini söyledi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamada da Aygün'ün serbest bırakılması için bir süredir devam eden çabalarda bir sonuç alınamadığı belirtilerek başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yetkililerden yardım istenmişti.

Bünyamin Aygün kimdir?

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dünyaya geldi. Fotoğrafçılığa Trabzon’da başladı.

Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında yerel bir gazetede muhabir olarak attı. Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gibi gazetelerin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı.

Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı.

DHA muhabiriyken ABD'nin Irak operasyonunda, sınırda iki buçuk ay haberci olarak görev aldı. 2003 yılında Milliyet gazetesinde foto muhabirliğine başladı.

Bünyamin Aygün Suriye’de karışıklık yaşanırken bölgeye ilk giren isimdi. Suriye'de çektiği fotoğraflarda “yılın basın fotoğrafı ödülünü” aldı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER