Gezi'nin çocukları Kobani'ye gidiyor

“Gezi'den Kobanê direniş sürüyor” diyen SGDF üyeleri, Kobanê'ye giderek, kentin yeniden inşasında çalışacak, temizlik işlerinde görev alacak, hatıra ormanı ile kütüphane kuracak.

Gezi'nin çocukları Kobani'ye gidiyor
 SGDF üyeleri ayrıca kısa bir süre önce ölümsüzleşen Rıfat Horoz'un (Karker Kobanê) yarım bıraktığı müzeyi tamamlayacak.

“Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz!” sloganıyla bir kampanya yürüten Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, 19-24 Temmuz'da Kobanê'ye giderek, inşada çalışacak.

SGDF'nin kampanyası kapsamında bir araya gelen onlarca genç, 5 gün boyunca kentin temizlenmesinde görev alacak, tıp fakültesi öğrencileri hastanede çalışacak. Gençler ayrıca şehitler anısına bir hatıra ormanı, kütüphane ve çocuk parkı kuracak. Kısa bir süre önce ölümsüzleşen Rıfat Horoz'un (Karker Kobanê) yarım bıraktığı müzeyi tamamlayacak.

'BU MÜCADELEYE SEYİRCİ KALAMAZDIK'

ANF'ye konuşan SGDF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç, Kobanê'de yaşanan yıkım karşısında duydukları sorumluluk gereği böyle bir karar aldıklarını belirtti, “Kobanê, savaşın yıkıntıları arasında yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Bu mücadeleye seyirci kalamazdık” dedi.

Kobanê'nin temsil ettiği değerlerin Gezi direnişinde de var olduğunun altını çizen Yüzgeç, “Gezi'nin komünlerini Kobanê'nin komünlerine benzetiyoruz. Ve Kobanê'nin yalnız olmadığını, Gezi'nin çocuklarının Kobanê'nin yanında olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

GENÇLERİN İLGİSİ ÇOK YÜKSEK

Çalışmaları temsili olarak değil yüzlerce gençle birlikte yapmayı planladıklarını anlatan Yüzgeç'in verdiği bilgilere göre, kampanya kapsamında Kobanê'de çalışmak üzere şimdiden 400'e yakın genç SGDF'ye başvuruda bulundu.

Gençler, Kaniya Kurda tepesine 500 fidan ile bir hatıra ormanı inşa edilecek. Ayrıca Kobanê'de kreş olarak kullanılan bir binanın bahçesine park inşa edilecek, kreş yeniden düzenlenecek. Parka, Kobanê savunmasında ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Emre Aslan'ın isminin verilmesi planlanıyor.

Kobanê' Kültür Sanat Merkezi'ne bir kütüphane inşa edecek olan sosyalist gençler, kütüphaneye Rojava şehidi Suphi Nejat Ağırnaslı'nın ismini vermek istiyor.

Sağlık çalışması için gelen gençler ise hem sağlık taraması yapacak hem de Sağlık Bakanlığı ile beraber çalışacak.

SGDF ile birlikte Kobanê'ye gidecek olan BEKSAV da, bir hafta boyunca kültür sanat çalışmaları yürütecek, Kobanêli çocuklara müzik aletleri hediye edecek.

HEVAL KARKER'İN MÜZESİ TAMAMLANACAK

SGDF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç, Kobanê'de oldukları günlerde, Suruç'taki sınır nöbetinin simgelerinden Rıfat Horoz'u (Karken Kobanê) DAİŞ çetelerinin saldırı öncesi gördüklerini hatırlattı, Horoz'un burada bir savaş müzesi inşa etmeye başladığını söyledi. Horoz'un, inşa ettiği müzenin DAİŞ çeteleri tarafından yerle bir edildiğini kaydeden Yüzgeç, "Bize, şehit düşmeden önce gelin bu müzeyi birlikte yapalım demişti. Bu müzeyi bitirmek artık heval Karker'e verdiğimiz sözdür" dedi.

KOBANE'DE İNCEMELERDE BULUNDULAR

Sosyalist gençler bir aydır çalışma yürütüyor ve geçtiğimiz hafta Kobanê'ye giderek, orada yetkili kişi ve kurumlarla görüştü. SGDF'liler Kobanê Belediyesi Eşbaşkanları ile Devrimci Gençlik, Halk Evi, Sağlık Bakanlığı, Kobanê Kantonu Halkla İlişkiler Enformasyon ve Savaş Müzesi yetkilileri ile görüşerek, Kobanê'de ne yapmak istediklerini anlattı.

Yüzgeç ile birlikte Kobanê'ye giden SGDF'li Okan Danacı da, mesleki anlamda donanımı olmayan insanların dahi bir taşı başka bir yere taşımasının bile Kobanê için çok değerli olduğunu söyledi, “Herkesin yapabileceği iş var” dedi.

SGDF üyesi Okan Danacı, ilk günden beri, "Devrim bizim devrimimizdir" sloganını her yerde yükselttiklerini belirtti ve ekledi: “Biz bugün Kobanê'de devrimle kucaklaştık. Aslında Gezi'nin çocukları Rojava ile Kobanê ile kucaklaşmış oldu" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER