Goran Hareketi: KCK ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

Goren Hareketi’nin Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nda yer alan 11 vekili, Kandil'e ziyarette bulundu. Heyeti, KCK Yürütme Konseyi Eşbbaşkanı Cemil Bayık ve Yürütme Konseyi üyesi Ronahi Serhat kabul etti.

Goran Hareketi: KCK ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz
Goren Hareketi’nin Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nda yer alan 11 vekili, Kandil'e ziyarette bulundu. Heyeti, KCK Yürütme Konseyi Eşbbaşkanı Cemil Bayık ve Yürütme Konseyi üyesi Ronahi Serhat kabul etti.  Goran Hareketi KCK ile ilişkilerini güçlendireceklerini söyledi.


Goran Hareketi ilk kez bu kapsamda bir heyetle Kandil'e ziyarette bulunuyor.  11 vekilden oluşan heyet,  KCK tarafından en üst düzeyde karşılandı.

Kandil'deki bu görüşme Federal Kürdistan Bölgesi'nde 21 Eylül 2013'te yapılan parlamento seçimlerinde Goran Hareketi'nin ikinci güç olması sonrasına denk geldi. Aradan aylar geçmesine rağmen Güney Kürdistan'da henüz bir hükümet kurulmadı. 

KCK Yürüme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın görüşmelerin başında Goran hareketi lideri Noşirvan Mustafa’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldığını ve şifa dileklerinde bulunduğu bildirildi.

Görüşmelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi'nden Goran Hareketi için gönderdiği selam da gündeme geldi.

Goran Hareketi görüşmelerde KCK, KDP ve YNK arasındaki ilişkileri sorarken Cemil Bayık’ın Güney Kürdistanlı parti ve hareketler konusundaki görüşlerini ortaya koyduğu ve bilgi verdiği belirtildi.

Bayık’ın konu hakkında şu değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi: “Biz Kuzey Kürdistan’da PKK mücadelesini Kürt inkar ve imhasına karşı geliştirdik. Şüphesiz Güney Kürdistan’daki bazı parti ve hareketler de inkar edilemezler. Güney Kürdistan’da hiçbir parti ve harekete karşı olmamız söz konusu olamaz. Eleştiri normaldir ve yanlış anlaşılmamalı. Güney Kürdistanlı parti ve hareketleri eleştirmek onlara karşı olmak anlamına gelmiyor. 

Eğer bir yerde eleştiri yoksa orada bir canlılıktan bahsedilemez, ölmüş demektir. Biz tek renk ve tek partiye karşıyız, çünkü ulus devlet ve faşizmin ürünüdür. Biz demokratik ulusu esas alıyoruz. Herkesle oturmaya görüşmeye hazırız çünkü kendimize güveniyoruz."

Bu güne kadar hiçbir hareketten yardım ve destek almadıklarını belirten Bayık, “Kimseden yardım istemiyoruz yeter ki karşıtlığımızı yapmasınlar” diye ekledi.

Görüşmelerde Kürtler arası Ulusal Kongre, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki seçimler ile  Batı ve Doğu Kürdistan’daki gelişmeler de ele alındı.

Cemil Bayık görüşlerde Güney Kürdistan’da Goran Hareketinin ortaya çıkmasının önemli siyasi gelişmelere yol açtığını belirterek bunu olumlu karşıladıklarını vurguladı.

Görüşmelerde Goran Hareketi sözcülerinden Şêrko Qadir görüşmelerin devam edeceğini ve KCK ilişkilerini güçlendireceklerini ifade etti. Qadir, "KCK ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz ve bu tür görüşmeleri sürdüreceğiz" dedi.

Goran Hareketi görüşmelerden sonra Güney Kürdistan’da bir komplo sonucu yaşamını yitiren PKK’nin Merkez Komite üyelerinden Mehmed  Karasungur’un mezarını ziyaret ettiği bildirildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER