Hasta tutsakların tedavisi yapılmıyor

Bandırma F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Mahmut Bilgiç’in durumu giderek ağırlaşıyor. Ayağı tutmayan ve yürümekte güçlük çeken Bilgiç’in, hastaneye götürülürken hakaretlere maruz kaldığı öğrenildi.

Hasta tutsakların tedavisi yapılmıyor
Bandırma F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Mahmut Bilgiç’in durumu giderek ağırlaşıyor. Ayağı tutmayan ve yürümekte güçlük çeken Bilgiç’in, hastaneye götürülürken hakaretlere maruz kaldığı öğrenildi. Kardeşinin durumuna ilişkin bilgi veren ağabeyi Ramazan Bilgiç, “Kardeşim 22 yıldır cezaevindedir. Daha önce Siirt Cezaevi’ndeydi. Yaklaşık üç ay önce Bandırma F Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirildi” dedi. 


Bilgiç, kardeşinin 9 yıl önce bel fıtığından dolayı ameliyat olduğunu belirterek, “Kardeşimin ayağı tutmuyor. Tek başına yürümekte bile zorluk çekiyor. Bu sabah beni telefonla arayarak, doğru dürüst hastaneye götürülmediğini söyledi.

Hastaneye götürüldüğü zaman da doktorların bakmadığını söyledi. Bununla birlikte kardeşim, gardiyanların kendilerine hakaret ettiğini de belirtti. Kardeşim hastaneye gittiğinde ise doktorların kendisiyle tam anlamıyla ilgilenmediğin, tahlil yapmadığını da söyledi” diye konuştu. 

HASTA TUTSAKLARI AĞRI KESİCİ İLE ÇÖZÜM ARIYORLAR   

PKK davasından 21 yıldır cezaevlerinde tutulan hasta tutsak Cengiz Eker ise, 17 yıl tutulduğu Erzurum E Tipi Cezaevi’nden 4 yıl önce Sincan F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. Birçok hastalığı bulunan Eker, defalarca anjiyo oldu ve kalbe giden üç damarı yüzde 80 oranında tıkalı. Eker’in kızı Türkan Eker, babasının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Babasının acilen cezaevi koşullarının dışında tedavi olması gerektiğini belirten Eker, “Babamın kronik kalp yetmezliği, reflü gastrit, akciğerde yaralar, prostat ve nefes darlığı gibi hastalıkları var. Babamın bu kadar önemli hastalığı varken sadece polikliniğe götürüyorlar tansiyon ölçüp, ağrı kesicilerle geçiştiriyorlar. Tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması gerekiyor” dedi. Kendisinin İstanbul’da, ailesinin ise Iğdır’da yaşadığını söyleyen Eker, “Babam Sincan Cezaevi’ne sürgün edildiğinden beri, babamın yanına gidip gelmek çok zor oluyor. Maddi, manevi sıkıntılılar yaşıyoruz” diye belirtti. / anf

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER