Şemdinli'de çığ altında kalan 2 İranlı'nın cenazesine ulaşıldı!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çığ altında kalan 4 İranlı'dan 2'sinin cesedine önceki gün ulaşılırken, kalan 2 kişi için yapılan arama çalışmaları sonucunda bugün cenazelerine ulaşıldı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çığ altında kalan 4 İranlı'dan 2'sinin cesedine önceki gün ulaşılırken, kalan 2 kişi için yapılan arama çalışmaları sonucunda bugün ulaşıldı.


Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası'ndaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye'ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 10 gün önce dönüş yolunda çığ altında kaldı. Kendilerinden haber alınamayan 4 İranlı için çığın düştüğü Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası Çimen mevkisinde, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Hakkari AFAD, İl Özel İdaresi ve belediyeye ait ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda Faxır Ahmet ile Xebat İsmail'in cesetlerine 2 gün önce ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, bugün saat 11.00 sıralarında çığ altında kalan diğer 2 İranlı Şakir Salih ve Adem Mustafa'nın da cesetlerine ulaştı.


Cenazeler ambulans ile Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cenazelerin otopsileri yapıldıktan sonra yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tahir SAKLI
Tahir SAKLI - 10 yıl Önce

bu cenazelerin bulunmasinda emeği geçen herkesten allah razi olsun inşallah şemdinli halkı nın bu taktire şayan hizmeti dünyada bir örnektir

SIRADAKİ HABER