Goran'dan Barzani'ye ret

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde ana muhalefet partisi konumundaki Goran, ulusal birlik hükümeti çağrısını yineledi. Goran, Başbakanı Neçirvan Barzani'den gelen hükümete dönme çağrısını reddetti.

Goran'dan Barzani'ye ret
Bağımsızlık referandumunun ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin iç siyasetindeki anlaşmazlık sürüyor. Değişim Hareketi (Goran), Başbakan Neçirvan Barzani’den gelen ‘hükümete dönün’ çağrısını reddetti.


Barzani dün düzenlediği basın toplantısında, “Goranlı bakanların en kısa zamanda hükümet kabinesine dönüp, görevlerine başlamasını isterim” demişti. Goran Sözcüsü Şorış Hacı ise çağrısı reddederek, Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetine istifa çağrısını yineledi. Hacı, Goranlı dört bakanın istifasının, partisinin Ulusal Konseyi’nin bir sonraki toplantıda ele alınacağını belirtti.

ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİ ÇAĞRISI

Şorış Hacı, Başbakan Barzani’nin çağrısında ilişkin şunları söyledi: “KDP ile KYB büyük bir hezimete uğradı. Bu sadece bir yenilgi değil, milletimizin başına felaket getirdiler. Bu yüzden yetkililerin istifa etmesini talep ettik. Mesud Bey bir şekilde istifa etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin de isitfa ederek ‘Ulusal Kurtarıcı Hükümeti’nin kurulmasını talep ediyoruz. Bu hükümetin görevi sadece Bağdat ile diyalog olacak. Çünkü savaş cephesinde hezimet uğrayan bir hükümet, yenen bir güçle nasıl diyalog yapabilir.”

Neçirvan Barzani dün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, ‘azledilen Goran bakanlarının göreve dönüp dönmeyeceğine’ yönelik sorusuna şu yanıtı vermişti: “Goran Hareketi, parlamentoda sandalye sahibi ve siyasi sürecin bir parçasıdır. Bana sorarsanız, bakanların en kısa zamanda hükümet kabinesine dönüp, görevlerine başlamasını isterim.” (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER