Gül yeni yargı paketini onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışmalı bir şekilde meclisten geçen yasaları onaylayarak, yayınlanması için Başbakanlığa gönderdi.

Gül yeni yargı paketini onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "yeni yargı paketi" olarak bilinen "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 2 ayrı kanunu daha onayladı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan 6545 sayılı "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"nun yanı sıra 6546 sayılı "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun" ve 6547 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Bölge idare mahkemelerinin yeniden düzenleneceği yeni düzenlemelere göre, Yargıtay yasasında da önemli değişiklikler yapıldı. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun üye sayısını 8'den 12'ye çıkaracak olan yeni düzenleme ile Ayrıca Birinci Başkanlık Kurulu'na üye seçilebilmek için, 3 yıl Yargıtay üyeliğinde çalışmış olmak şartı aranacak. Düzenleme ile siyasi partilerin amblem ve rumuzlarına da yeni kriterler getiriliyor ve buna göre, kapatılan siyasi partilerin anblemlerine yakın anblemler yeni partiler tarafından belirlenemiyor. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER