Halklar HDP'ye koşuyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 'Yeni Yaşam Projesi' için halkla buluşmaya devam ediyor. Adaylar ziyaretleri boyunca esnaf ve halktan yoğun ilgi gördü.

Halklar HDP'ye koşuyor
 Halkların Demokratik Partisi (HDP), 'Yeni Yaşam Projesi' için halkla buluşmaya devam ediyor. Adaylar ziyaretleri boyunca esnaf ve halktan yoğun ilgi gördü. HDP'liler, katledilen Şerzan Kurt'un ailesinin yanı sıra yine Gezi'de polisin katlettiği gençlerin ailelerini ziyaret etti. AKP'ye öfke kusan halklar, çözümü HDP'de bulduklarını açıklarken, Edremit ilçesinde yaşayan Türkler de tercihlerini HDP'den yana kullanacaklarını söyledi. Giderek gücünü yitiren AKP ise Edremit'te onlarca polis aracıyla 'seçim çalışması' yapmak istedi, halk AKP'lileri mahalleden kovdu.

BATMAN

HDP, Batman'da yeni katılımlarla gücünü artırırken, seçim çalışlmalarına da devam ediyor. HDP Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ise bir taraftan seçim lokal açılışları gerçekleştirirken, diğer taraftan mahalle mahalle ve köy köy dolaşarak halk ile bir araya geliyor.

HDP Adatyı Becerikli, Anneler Günü vesilesiyle Balpınar Beldesi'nde ev ziyaretleri yaparak annelerin gününü kutladı. Becerikli'ye HDP ve DBP'li yöneticiler ile Batman Belediyesi ve Balpınar Belediyesi kadın eşbaşkanları da ziyaretlerinde eşlik etti. Çaldıkları her evin kapısında annelere gül veren Becerikli ve beraberindekiler, sıcak bir ilgi ile karşılandı. Annelerin gününü kutlayan Becerikli, ailelerden destek istedi.

Balpınar Beldesi'ndeki ev ziyaretlerin ardından Becerikli ve beraberindekiler, kent merkezinde HDP Milletvekili Ali Atalan'ın da guruba dahil olmasıyla Batman kent merkezinde bulunan değer ailelerini ziyaret etti.

ŞERZAN KURT'UN AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

Adaylar, Muğla Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okuduğu sırada 12 Mayıs 2010'da katledilen ve yarın katledilişinin 5'inci yıl dönümü olan Şerzan Kurt'un ailesini de ziyaret etti. Becerikli, Kurt'un tüm Kürt halkının çocuğu olduğunu belirterek, "Çünkü yeni doğan yüzlerce çocuğun adı Şerzan konuldu. Serhat bölgesinde çalışma yaptığım sırada Şerzan isminde sayısız çocuk ile tanıştım. Şerzan, bizim onurumuzdur. Şerzan, anne ve babası için ne kadar değerli ise bizim için de o kadar değerlidir" dedi.

Anne Necla Kurt da annelik duygusunun oğlunu kaybetmeden önce kendisi için farklı bir şey olduğunu ifade ederek, "Şerzan'ı kaybettikten sonra evlat acısının açtığı yaranın anneliği bende farklı bir boyuta getirdiğini gördüm. Oğlum ve arkadaşları toplum içerisinde yaşanan acıların farkında olan gençlerdi. Katledildiği olay da bu acılara karşı gösterdiği duyarlılık sonucu yaşandı. Ben ona saygı duyuyorum ilk günden beri. Şerzan olması gereken yerdeydi. Bir suçlu varsa ona kurşun sıkandır" diye konuştu.

Baba Ömer Kurt ise Mahabad'da, Ferînaz Xosrawanî'ye yapılanın aynısının Muğla'da oğluna karşı yapıldığını söyleyerek, Kürt gençlerinin kendilerine dayatılan onursuzluğu artık kabul etmediğini dile getirdi.

Oğlunun ve arkadaşlarının da onurları, namusları ve kutsal değerleri için siper olduklarını ve canlarını feda ettiklerini anlatan Kurt, şöyle konuştu: "Şerzan biyolojik olarak bizim çocuğumuzdur. Ama değer olarak bu halkın değeridir. İçimiz acıdı, yandı. Bütün yere düşen yiğitlere üzüldüğümüz kadar ona da üzüldük. Ama bunların hepsi bizim değerlerimizdir. Bugün eğer bir araya gelebiliyorsak bu değerler üzerine gelebiliyoruz. Çocuğumuz ile gurur duyuyoruz. Yargı mekanizmasının her zaman Kürtlere sırtı dönüktür. Ne kadar belge ve tanık olsa da devletin bekası ve memuruna zarar gelmesin ellerinden geleni yaparlar."

HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan da, kalıcı değerlerin olduğunu ve Kurt'un da bu değerlerden biri olduğunu ve hiçbir zaman unutulmayacağını, halk içerisinde ölümsüz olarak kalacağını dile getirdi. Atalan, her yönüyle değerlerine ve şehitlerine layık olmaya çalışacaklarını belirterek, "Şehitlerimiz de istediği buydu. Onların isteğini bizim yaşayarak yaşamsallaştırmamız gerekir" dedi.

Adaylar, Bahçelievler'de kurulan semt pazarını da gezdi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan adaylar burada da annelere karanfiller vererek günlerini kutlarken, pazar esnafının sorunlarını dinleyip, destek istedi.

MİTİNG HAVASINDA KÖY TOPLANTILARI

Beşiri ilçesinde de HDP milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, köy köy gezerek halk ile bir araya geldi. Her köyün girişinde kendilerini bekleyen köy sakinlerince karşılanan adaylar ve beraberindekiler, yoğun ilgi ile karşılaştı. Adaylar, sabah saatlerinden itibaren başladıklarını köy ziyaretleri kapsamında Tapuyê, Hethetkê, Barisil, Keverzoya Xwar, Bazbut, Şahê, Derikê, Şimzê, Geduk ve Cinasker köylerini ziyaret edip, halkla görüştü. Gittikleri her köyde aldıkları toplantılar miting havasında geçen adaylar, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak seçimlerin önemine dikkat çekti.

Adaylar, 7 Haziran seçimleri için halktan geriye kalan süre içerisinde çalışmalara aktif katılmalarını ve desteklerini sunmalarını istedi.

'AKP JANDARMA VE POLİSLE OY İSTİYOR'

AMED

HDP, Amed'in Çınar ilçesine bağlı Yuvacık köyünde de seçim bürosu açtı. HDP Milletvekili Adayı Ziya Pir'in katıldığı büro açılışında HDP ve BDP il ve ilçe yöneticileri de yer aldı. Ey Raqîp'in okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Pir, insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarına ve AKP'nin DAİŞ'e desteğine değindi. DAİŞ çetelerinin Ankara'da işbirlikçileri olduğunu belirten Pir, "Bu çetenin işbirlikçileri utanmadan gelip Kürtlerden oy istiyor. Ama nasıl istiyorlar biliyor musunuz? Bir yanlarında jandarma bir yanlarında polis ile gelip oy istiyorlar. Ama 7 Haziran'da onları buradan söküp atacağız" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin sözlerine de yanıt veren Pir, "Bu adam, yarın 'Kürtler yoktur' dese şaşırmayın" dedi. Erdoğan'ın açılış adı altında yaptığı seçim çalışmalarında, meydanlarda Kur'an-ı Kerim'i kullanarak HDP aleyhine kara propaganda yapmasına işaret eden Pir, şunları söyledi: "HDP'liler ve Kürtler biliyor ki o kutsal kitapta 'Hırsızlık yapmayın' yazılıdır. Eğer o kutsal kitabı sallamayıp okusaydı, ondan haberi olurdu. Ama onlar bu ülkeyi parsel parsel götürüyorlar. Onlar bu güzelim anaların barış umudunu da çalmak istiyorlar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Eğer umudumuzu çaldırmak istemiyorsak 7 Haziran'da güçlü bir şekilde onları sandığın dibine gömüp, bu coğrafyadan söküp atmalıyız."

Çekilen halayların ardından Barış Anneleri İnisiyatifi adına yaşanan bir çatışmada yaşamını yitiren bir PKK'li annesi, Milletvekili Adayı Pir ve diğer kurum temsilcileri, seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.

SİİRT

HDP Siirt milletvekili adayları Hatice Seviptekin, İsmail Aydın ve Kadri Yıldırım da seçim çalışmaları kapsamında bugün kentteki minibüs kooperatifleri temsilcileriyle bir araya geldi. Siirt Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, adaylara HDP il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. Temsilcilerin yaşadıkları sorunları dinleyen adaylar, çözüm olma noktasında ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

HDP Siirt milletvekili adayları Kadri Yıldırım ve İsmail Aydın seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafı ziyaret ederek yarın yapılacak mitinge davet etti. Adayları büyük bir ilgiyle karşılayan Sanayi Sitesi esnafı, çok büyük sorunların olduğunu ve bu sorunların çözümü için sadece seçimden önce değil seçimden sonra da seçilecek adayların çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti. Esnaflar, bu anlamda sanayi sitesi esnaflarının sorunlarının çözümünün HDP'nin "Yeni yaşam" projesi olduğunu, 7 Haziran'da da HDP adaylarına destek vereceklerini dile getirdi.

HDP Siirt Milletvekili Adayı Hatice Seviptekin, Doğan Mahallesi'ndeki evleri ve iş yerlerini ziyaret etti. Seviptekin, halkı yarın düzenleyecekleri mitinge davet ederken, "Hepimiz anneyiz çocuklarımızın geleceği için el ele verip Siirt'teki barış ve kardeşliği daha da güçlendirelim" dedi.

'OYUMUZUN KARŞILIK BULACAĞI TEK PARTİ HDP'

DERSİM

HDP Dersim milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin merkez Moğultay Mahallesi esnafını ziyaret etti. Ziyarete, Dersim Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, HDP, DBP, DHF, Partizan, ESP, EMEK temsilcileri ile 35 yıl yaşadığı sürgün hayatından sonra memleketine dönen Dersimli Sanatçı Ozan Serdar eşlik etti. Esnafların büyük ilgisi ile karşılan HDP heyeti, sorunları dinledi. 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini söyleyen esnaflar, "İyi bir gelecek için bizler HDP'yi destekliyoruz. Oylarımızın karşılık bulacağı tek parti HDP'dir" dedi.

Sorunlara çözüm olmak için burada olduklarını ifade eden HDP Adayı Şahin ise, "Sizlerin desteği ile hep birlikte Meclis'te ses olacağız. Biz biliyoruz ki, 7 Haziran gecesini zaferle kutlayacağız" dedi.

GEZİ'DE YAŞAMINI YİTİRENLERİN AİLELERİNE ZİYARET

HATAY

HDP Hatay İl Örgütü ve HDP Hatay milletvekili adayları Gezi direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Kormaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'e ziyarette bulundu. Annelerin ellerini öperek, günlerini kutlayan HDP Hatay milletvekili adayları aileler ile yaptıkları sohbetin ardından ayrılarak, seçim çalışmalarına geçti.

Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi'ne geçen HDP Hatay milletvekili adayları Peri Çifçi ve Kerem Nalbant, Harbiye esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyareti sırasında esnafın sorunlarını dinleyen HDP'li adaylar, HDP'nin halkların projesi olduğunu belirterek, halklardan HDP'ye destek vermelerini istedi.

Esnaf ziyaretinin ardından HDP Harbiye Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan HDP Hatay Milletvekili Adayı Peri Çifçi, HDP'nin kadınların partisi olduğuna işaret ederek, partilerinin halkların ve kadınların sorunlarına çözüm üretilebilecek tek adres olduğunu söyledi.

HDP Hatay Milletvekilli Adayı Kerem Nalbant da HDP'nin halkların ortak adresi olduğuna dikkat çekti.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Buluttepe Mahallesi'nde de büro açıldı. Açılışa HDP Hatay Milletvekili Adayı Hamdiye Turgay, HDP il ilçe yöneticileri, Eğitim Sen üyeleri, İHD İskenderun Şubesi ve yüzlerce kişi katıldı. Alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posteri ile "Yeni yaşam için özgürlüğümüzü örgütlüyoruz" pankartları asıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Adayı Turgay, "Yıllarca devlet tarafından Kürt halkının kimliği, dili, kültürü yok sayıldı. Artık buna 'dur' demenin zamanı geldi" dedi.

ADANA

HDP Adana'da Bebekli Kilise olarak bilinen Aziz Pavlus Katolik Kilisesi'ni ziyaret etti. Ziyarete katılan HDP milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Beyhan Günyeli ve Hıdır Koluman Peder Francis ile HDP'nin inançlara ve farklılıklara bakışı üzerine sohbet etti. Farklılıkların çoğulculuk içerisinde eşit haklar temelinde yaşamasının HDP'nin temel felsefesini oluşturduğunu ifade eden Beştaş, Hıristiyanların da inanç özgürlüklerini önemsediklerini söyledi.

Peder Francis HDP adaylarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

MARDİN

HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Dora, Artuklu ilçesinde esnafları ziyaret etti. Dora, esnaflardan partisi için destek istedi. Ziyaret sırasında sokakta bulunan yurttaşlarla da selamlaşan Dora, amaçlarının sadece meclise girmek olmadığını tüm halkların demokratik ve eşit bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

HDP Mardin Milletvekilli Adayı, Prof. Dr. Mithat Sancar, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarete HDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Lokman Yaşar, Kızıltepe Belediye eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman da katıldı. Sancar ve beraberindekileri Kızıltepe Zahireciler Dernek Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Başkanı Şerif Öter ile dernek üyeleri karşıladı. 

'ÖCALAN'A BORÇLUYUZ'

Sancar, 7 Haziran seçimlerinin hayati bir önemde olduğunu vurguladığı konuşmasında, kendilerini tüm dünyaya anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Çözüm sürecine de değinen Sancar, "Eğer bugün bu süreç bu kadar ilerlemiş ve yürütülmüşse bunu Öcalan’a borçluyuz. Öcalan olmasaydı bu süreç çoktan bitmişti. Görüyoruz ki, Türkiye ve Ortadoğu'da bir değişim varsa demokratik siyasetle mümkündür. Eğer silahlar konuşsaydı bugün HDP kitlelerin, milyonların karşısına gelemezdi. Ama Öcalan demokratik siyasete inandı. Onu dinleyenler de HDP’yi kurdular" diye konuştu. Sancar, şöyle devam etti:

"Türkiye'de siyaset yapılmadığı için dağa çıkılıyor. Hükümet sözlerini tutmuyor. 'İzleme heyeti yoktur, Kürt sorunu yoktur, masa yoktur' diyor. Bütün bunları sürekli tekrarlarsa herkes artık 'süreç yoksa anladığımız dille gelin konuşun' der. Özellikle  Kürt tarafının siyaseti canlı tutması için bu barajı aşmak lazım. Meclis'e gidip bu süreci hükümete bırakmamak lazım. Orada çareler üretmek, Siyaseti güçlendirmek gerekir."

Partileri hakkındaki "HDP halktan zorla oy topluyor" şeklindeki iftiraya işaret eden Sancar, "Mardin'in bütün ilçelerinde MHP’nin bile bayrakları sallanıyor. Kimin tavuğuna kış dedik... Bizim seçim bürolarımıza saldırıyorlar. Batıda 49 seçim büromuza saldırıldı. Hiç bir kişisel çıkarımız yok" dedi.

Sancar, Mardin'den Cizre'ye kadar en verimli toprakların mayınlı topraklara sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Heyet daha sonra otogar esnafını ziyaret etti.
 

MALATYA

HDP Malatya İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Özalper Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Ziyarete, HDP Malatya Milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Necdet Bali, Latife Ulutaş ve partililer katıldı. HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtçe Kuran ile ilgili sözlerini eleştirerek, anadilde eğitimin halen olmadığını belirtti. Erdoğan, "Kürtçe okuma-yazma bilen Kürt mü var, Kürtçe Kuran nasıl okuyacak? O Kuran'ı temiz bırak kirletme" dedi. HDP Malatya Milletvekili Adayı Latife Ulutaş ise, kadınları eve hapseden AKP zihniyetine karşı HDP'ye oy verilmesini istedi.

'BİTLİS ERDOĞAN'A 3-0'LIK YANIT VERECEK'

BİTLİS

Bitlis'te seçim çalışmaları kapsamında Güroymak (Norşên) ilçesine bağlı Günkırı (Kotni) beldesinde seçim bürosu açıldı. Açılışa HDP Bitlis milletvekili adayları Mahmut Celadet Gaydalı, HDP ve DBP'li yöneticiler ve yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan HDP Adayı Gaydalı, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin HDP ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçeceğini belirterek, Bitlis halkının 3-0'lık sonuçla Erdoğan'a en güzel yanıtı sandıkta vereceğini vurguladı.

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve M. Emin İlhan seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Mahallesi, Karabulak, Çiftlik, Bardaklı (Taxılka), Telçeker (Sılhan) ve Gürbülak köylerinde halkla bir araya geldi. Telçeker (Sılhan) ve Gürbulak köylerinde yapılan büro açılış törenine katılan HDP'liler, alkış ve sloganlar ile karşılandı. Çiftlik köyünde konuşan HDP Ağrı Milletvekili Adayı M. Emin İlhan, "İsyan ruhu ile büyüyen ve hiçbir zaman baskı, zulüm ve haksızlığa karşı boyun eğmeyen onurlu Bazid halkı yine özgürlük meşalesini alıp barış yolundaki safını belirleyecektir" dedi.

Ardından Ağrı'nın Diyadin ilçesine geçen HDP adayları Zana ve İlhan, esnafı ziyaret etti. Adaylar esnaflardan seçimlerde HDP'yi desteklemelerini istedi.

KARS

HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve Önder Fidanboy, halk toplantıları ve büro açılışları ile seçim çalışmalarına devam etti. Adaylar, Halitpaşa ve Alpaslan mahallelerinde seçim bürosu açtı. Halitpaşa Mahallesi'nde miting havasında geçen açılış töreninde konuşan Özanli, "12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren, Kürt halkını siyasetten uzak tutmak amacıyla hayata geçirdiği yüzde 10 barajının yıkıldığını görmeden öldü" dedi.

'AKP MİTİNGİNDEKİLERİN YARISI POLİS, YARISI TEHDİTLE GELEN GARİBANLAR'

HDP heyeti Halitpaşa'nın ardından Alpaslan Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Burada konuşan HDP Adayı Bilgen, "Bu ülke hukuku, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü de bir şekilde öğrenecek. Başbakan Kars'ta Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlemeye cesaret edemiyor. AKP mitingini dar bir sokakta, devlet imkanları ile çalışan televizyonlar ve profesyonel kamera cambazlarıyla o alanı öyle bir gösterdi ki, sanırsınız 100 bin kişi mitinge gelmiş! Sağdan saysanız 2 bin kişi, soldan saysanız 2 bin kişi. Yarısı sivil polis, geri kalan yarısı da İş-Kur'un iş tehdidi ile alana getirdiği garibanlar. Utanacağı yerde 'Selahattin bak, meydanı gör' diyor. Şimdi, Ahmet bak sen Aplaslan'daki meydanı gör! Eğer Kars'ın bir mahallesinde, bir köyünde iktidar partisinin mitingine gitmiyor, bütün zahmetine, bütün zorluklara rağmen HDP'nin mitingine geliyorsa bu mesajı al artık" diye konuştu.

URFA

HDP Urfa Milletvekili Adayı Yasin Batan, Harran ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılaştığı ve evlerin HDP bayraklarıyla süslendiği Yardımcı köyünde halkla konuşan Batan, "Ben bu yöre ve bu köyün çocuğuyum. O nedenle buraların sorun ve sıkıntılarını en iyi ben bilirim. Patim HDP beni halkımın sorunlarını dile getirmem için milletvekili adayı olarak seçti. Meclis'e gidip tüm halklar için çalışacağım" dedi.

Batan Kubacık, Cane, Cuvane, Hayrat ve Hanbaşı köylerini de ziyaret etti.

EDREMİT'TEKİ TÜRKLERİN TERCİHİ DE HDP

HDP, Van'da Edremit merkez Yeni ve Eski Camii mahallelerinde yoğunluklu yaşayan Türklerle bir toplantı düzenledi. Toplantıya HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, Edremit Belediye Eşbaşkanları, HDP ve DBP’li yöneticiler katıldı. Toplantıda konuşan Özyaşar, HDP’nin halkların mozaiği olduğu belirtti. Özyaşar, Edremit ilçesinde Türk ve Kürt halkının yüz yıllardır barış ve huzur içinde yaşamasının HDP’nin Türkiye’de istediği genel tablo olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Türkler ise AKP'nin oyalama taktikleriyle 13 yıl boyunca barışın tesis edilmesini engellediğini belirterek, tercihlerini HDP'den yana kullanacaklarını açıkladı.

HDP adayları ve beraberindekiler toplantının ardından Eminpaşa Mahallesi’nde düzenlenen ev ve site toplantılarına geçti. Burada da halkın yoğun ilgisiyle karşılanan HDP’li heyet halkın sorunlarını dinledi ve seçim sürecine ilişkin değerlendirme yaptı.

HDP adayları, Edremit ilçesinde KJA Bileşenleri tarafından 'Anneler Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinliğe de katıldı.

TUŞBA

HDP'li adaylar, Van KJA bileşenlerinin Tuşba ilçesinde gerçekleştirdikleri konferansa katıldı.

Abdurrahmangazi Mahallesi’ndeki HDP seçim bürosunda gerçekleştirilen konferans saygı duruşunun ardından başladı. Konferansa HDP Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım, DBP PM Üyesi Çimen Altürk, HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı. Kürt sanatçı Gurbet Aydın’ın (Mizgin) yaşamını yitirişinin yıl dönümü vesilesiyle sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta, genel merkezin konferans için göndermiş olduğu perspektif okundu.

Konferansta konuşan HDP Adayı Yıldırım, kadın olmadan hiçbir zaferin kazanılmayacağını belirterek, özgürlük mücadelesinde bütün kazanımların en büyük gücünün kadınlar olduğunu dile getirdi. Yıldırım, "Kadınsız bir yaşam mümkün değil ve kadınsız hiçbir zafer kazanılamaz. Özgürlük mücadelemizin en büyük kazanımcı gücü kadınlardır. 7 Haziran zaferimizi de kazandıracak en büyük gücümüz kadınlardır. Kadınlar düşüncesi ne olursa olsun, kim olursa olsun kendi kimliğini bulacağı tek adres HDP çatısıdır. Kadınların bilinçlenmesi ve örgütlenmesi için her kapıyı çalmamız ve gitmemiz gerekiyor” dedi.

MURADİYE

Muradiye’de yaklaşan seçimler nedeni ile çalışmalarını hızlandıran HDP mahallelerde ev ev dolaşarak halk ile toplantı düzenliyor. Muradiye’de Karasu (Avareş ) bölgesinde çalışmalarını sürdüren HDP Otlakbaşı (Mezre), Kibabik (Esenkoç), Kuşçu (Kuç), Sürüyolu (Pirsolan) mahallelerinde geniş kapsamlı toplantılar düzenledi. Düzenlenen toplantılara HDP ilçe yöneticileri, DBP ilçe yöneticileri, Muradiye Belediye Eşbaşkanları Safure Güneş, M. Ali Tunç, genel merkez çalışanları Gani Kaya, Rojbin Akdağ ve halk katıldı. Eşbaşkan Safure Güneş AKP’nin artık Kürdistan'da miting bile yapamayacak duruma geldiğini belirterek, "Çünkü bunların kirli yüzü ve maskeleri düştü. Yaptığı hırsızlıklar ve inanç sömürüsü tamamen halkımız tarafından görüldü. AKP’nin bu halktan gidip oy isteyecek yüzü bile kalmadı" dedi. Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Tunç ise, "AKP'nin ilkesiz siyasetine karşı Kürt halkı kendi örgütlü ilkeleri ile mücadele ediyor. Demokrasi düşmanı olan bir zihniyetin ve bunun en büyük ayağı olan AKP zihniyetinin barajını yıkarak demokrasi dersini göstereceğiz" dedi. Rojbin Aktağ ise "Artık yapılan toplantılarda kadının rengi ve gücünün önde olduğunu görüyoruz. Bu da partimizin kadını verdiği önemin ve değerin meyveleridir. Artık bu coğrafyada kadınlar kimsenin malı olmayacak ve kimseler tarafından yönetilemeyecek çünkü kadınlar mücadele ederek egemen zincirini kırıp kendi özgür yaşamında yerini almıştır. 7 Haziran'da da bu gücün önünde hiçbir barajın dayanamayacağı ortadadır" diye konuştu.

AKP'DEN ONLARCA POLİS VE ZIRHLI ARAÇLA SÖZDE SEÇİM ÇALIŞMASI

AKP milletvekili adayları, merkez Edremit ilçesinde neredeyse tamamı HDP’li seçmenlerden oluşan Süphan Mahallesi’ne onlarca polis ve zırhlı araçla giderek “seçim çalışması” yapmak istedi. Halkın tepkisi üzerine AKP’liler mahalleden ayrılmak zorunda kaldı.

Van’ın Başkale ilçesinde AKP’lilerin polis eşliğinde esnaf ve taziye ziyaretinin yol açtığı provokasyonun ardından AKP’liler bu kez de merkez Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde provokasyon yapmak istedi. Neredeyse tamamı HDP seçmeni olan mahalleye onlarca polis eşliğinde giden AKP’li aday ve yöneticiler, halkın tepkisiyle karşılaştı. Halk kapısını AKP’lilere açmazken, gençler de partililere tepki gösterdi. Bunun üzerine polis gruba, tazyikli su ile müdahale ederken, mahallede kısa süreli çatışma yaşandı. DBP ve HDP yöneticileri tansiyonu düşürmeye çalışsa da gençlerin tepkisi üzerine AKP’liler mahalle giremeden ayrıldı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER