Hamas: Ateşkesi uzatmak için anlaşma yok

Hamas, Gazze’ye yönelik saldırılarına yarına kadar ara veren İsrail ile varılan ateşkesin uzatılmasına ilişkin anlaşma olmadığını duyurdu.

Hamas: Ateşkesi uzatmak için anlaşma yok

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Temmuz’da başlattığı ve bin 900’e yakın kişinin yaşamına mal olan operasyonları, geçtiğimiz gün varılan anlaşma gereği 72 saatliğine durdurulmuştu. Yarın sona erecek ateşkesin uzatılmasına ilişkin görüşmeler sürerken, ateşkesin uzatılacağına ilişkin bilgiler yalanlandı.

Hamas yöneticilerinden Musa Ebu Marzuk Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ateşkesin uzatılması için henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. İsrail ile görüşmeler için Mısır’ın başkenti Kaire’de bulunan heyette yer alan Marzuk, Twitter mesajında, “ateşkesi uzatmak için varılmış bir anlaşma yok” dedi.

İsrail’den ise dün yapılan açıklamada, ateşkesin süresiz ve şartsız biçimde uzatılmasına hazır olunduğu duyurulmuştu.

Kaire’deki görüşmeler üzerine açıklama yapan Filistinli yetkililer, müzakerelerin ‘ciddi ve ayrıntılı’ olduğu bilgisini vermiş ancak, İsrail’in ateşkesi uzatmak istediği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını duyurmuşlardı.

İsrail 7 Temmuz’da Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıları, 18 Temmuz’da kara operasyonuyla devam ettirmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre saldırılarda 412’si çocuk olmak üzere bin 868 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail saldırılarında 9 bin 563 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordu birlikleri son ateşkes ilanı ardından geçtiğimiz gün Gazze Şeridi’nden tümüyle çekildiklerini ilan etmişti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER