Hasta tutuklular listesi Adalet Bakanlığı'nda

İHD Genel Merkezi, hasta tutsaklar listesini Adalet Bakanlığı’na sundu. Listeye göre; 649 hasta tutukludan 247’si ağır hasta. Listeye 198 hasta tutuklu daha elendi.

Hasta tutuklular listesi Adalet Bakanlığı'nda

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, güncel hasta tutuklular listesini Adalet Bakanlığı’na teslim etti.

Konuyla ilgili olarak, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile İHD Cezaevi Komisyonu üyeleri Adalet Bakanlığı yetkilileri ile mecliste bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkdoğan görüşmede, Adalet Bakanlığı yetkililerine Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) tekel halinden çıkması ve sağlık bakanlığı tarafından verilen raporlara güvenmesi gerektiğini belirterek cezaevlerinde uygulama sorunlarının bulunduğunu ifade etti.

Türkdoğan, ATK’nin tutumu ile uygulama sorunları nedeniyle onlarca tutsağın yaşamını yitirdiğini söyledi. Yetkililerin ise bir hasta tutuklu listesi hazırlandığı ve bu kapsamda çalışmalara başlanacağı cevabını verdiği belirtildi.

649 hasta tutuklu

Güncellenen hasta tutsaklar listesine göre;

Cezaevlerinde 649 hasta tutuklu bulunuyor. 247’si ise ağır hasta durumunda.

198 hasta tutuklu daha listeye eklenirken, 82 hasta tutuklu Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde “cezaevinde kalamaz” raporu verilmesine rağmen, ATK’ye gönderilen tahliyeleri reddedildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER