HDK: Devlet, Cizre'de açık terör estiriyor ve adeta öç alıyor

HDK Cizre’de polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’a ilişkin açıklama yaparak “Devlet, Cizre’de açık terör estiriyor ve adeta öç alıyor. Devlet, her demokratik tepkiyi öldürerek bastırmaya çalışıyor” dedi.

HDK: Devlet, Cizre'de açık terör estiriyor ve adeta öç alıyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Cizre’de yaşanan olaylara ve 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDK Eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü tarafından yapılan yazılı açıklamada devletin Cizre’de adeta öç aldığı belirtilerek “Devlet, her demokratik tepkiyi öldürerek bastırmaya çalışıyor. Bu da yetmiyor, gençler ya da çocuklar ya çalışırken ya oynarken polis kurşunlarıyla can veriyor. Polis, bilinçli ve hedef gözeterek, öldürme amaçlı ateş ediyor” denildi.

HDK’nın açıklamasından satır başları şöyle:

“Son günlerde Cizre’de hemen her gün bir kişi, bir genç ya da çocuk öldürülüyor. Her gün yeni bir genç ya da çocuğun ölüm haberleriyle sarsılıyoruz. Son olarak polisin açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuk başından yaralanarak yaşamını yitirdi.

“Devlet, Cizre’de açık terör estiriyor ve adeta öç alıyor. Devlet, her demokratik tepkiyi öldürerek bastırmaya çalışıyor. Bu da yetmiyor, gençler ya da çocuklar ya çalışırken ya oynarken polis kurşunlarıyla can veriyor. Polis, bilinçli ve hedef gözeterek, öldürme amaçlı ateş ediyor.

“Geçtiğimiz günlerde öldürülen 14 yaşındaki Ümit Kurt çalışırken panzerlerden açılan kurşunlarla can vermişti. Dün de, Cizre’de hiçbir eylem olmadığı halde polislerin attığı gaz bombaları ve açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuk öldürüldü. Görgü tanıkları, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın oynarken polisler tarafından öldürüldüğünü belirtmektedir.

“Cizre’de 27 Aralık’tan bu yana ölenlerin sayısı 6’ya çıktı. Son günlerde katledilenlerin failleri de henüz ortada yok.

“Her gün yeni bir ölüm haberi almak istemiyoruz. Artık sözün hükmünü yitirdiği yerdeyiz. Bu cinayetlere daha fazla sessiz kalmayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER