HDP birçok merkezde adaylarını halka tanıttı

HDP, Maraş, Siirt, Batman, Antep, Bilecik, Bursa, Aydın, İzmir ve Adana’da adayları halka tanıttı.

HDP birçok merkezde adaylarını halka tanıttı
HDP, Maraş, Siirt, Batman, Antep, Bilecik, Bursa, Aydın, İzmir ve Adana’da adayları halka tanıttı.


MARAŞ 

HDP'nin Maraş milletvekili adayları Aziz Tunç, Ayşenur Vaizoğlu, Sibel Işık, Emre Genç, Meryem Yıldız ve Süleyman Deprem de kentin Pazarcık ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Kalabalık bir kitle tarafından Narlı Mahallesi'nde konvoyla karşılanan adaylar daha sonra Pazarcık İlçe merkezindeki seçim bürosunda bir araya gelerek, büronun açılışını gerçekleştirdi. 

SİİRT

HDP Siirt milletvekili adayları kentte yüzlerce araçlık konvoy ve büyük bir coşkuyla karşılandı. HDP tarafından Siirt adayı olarak belirlenen Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Hatice Seviptekin ve İsmail Aydın ile Belediye Başkanlığı için seçime gidilecek olan Tillo Belediye Başkan Adayı Özcan Aksu, geldikleri Siirt'in Kurtalan ilçesi girişinde, aralarında HDP ile DBP İl ve ilçe yöneticileri, il, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı. Burada oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla ilk olarak Kurtalan'da şehir turu atan adaylar, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Araçlara, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile sarı, kırımızı ve yeşil sarı kırmızı flamalar asıldı. 

Renkli görüntülerin oluştuğu konvoy, daha sonra yoğun yağışa rağmen Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halkla bir araya geldi. Meydan'da yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan aday tanıtım etkinliğinde partililer, halkı selamladı.

Etkinlikte konuşan Arap asıllı Milletvekili Adayı İsmail Aydın, halkı, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olarak selamladıktan sonra 7 Haziran'daki seçimlerinin önemi üzerinde durdu ve "AKP artık bizden korkuyor. Bu yükselişimizi durdurmak için her şeyi yapacaklar, çünkü onların uykularını kaçırıyoruz. Ama biz önderliğimizin bize gösterdiği yoldan yürüyeceğiz" dedi. 

"HDP, dinlerin, dillerin, renklerin ve kimliklerin yaşatılması için tek teminattır. Bütün halklarla beraber artık azad olacağız" diyen Milletvekili Adayı Hatice Seviptekin'in ardından seçmenlere hitap eden diğer Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım da "Partimiz bütün halklar adına Siirt'i temsil etmek için bizi size, sizi de bize emanet etti" diye konuştu. 

Adayların konuşmalarının ardından Tillo Caddesi üzerinde bulunan ilk seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

BATMAN 

HDP'nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yığız da DAİŞ çetelerinin saldırıları sonucu Şengal'den göç etmek zorunda kalan ve Batman Belediyesi tarafından Beşiri ilçesinde oluşturulan Êzidî kampını ziyaret etti. 

Adaylara Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP eş başkanları ve parti yöneticileri de eşlik etti. Bin 500 Êzidînin yerleştirildiği çadır kentte dolaşan adaylar, Êzidîlerle tokalaşarak eksiklikler hakkında bilgi aldı. Burada çocuklara oyuncaklar dağıtan adaylar, çadırlarda yurttaşlar ile sohbet etti. 

Tarihte onlarca kez soykırım ile yüz yüze kalan dünyanın neredeyse dört bir yanına göç eden Êzidî halkının geri dönüşü için gerekli çalışmalarda bulunacaklarını söyleyen adaylardan Ali Atalan, seçim çalışmalarında ilk ziyaretlerinin geldikleri kamp olduğunu belirterek, "Halkımız hangi bölgeden olursa olsun, onlara sahip çıkacağız. Êzidî toplumunun bu güne kadar yaşamadığı acı ve karşılaşmadığı soykırım çeşidi kalmadı. Ama Kürt hareketi Êzidî halkının sahipsiz olmadığını tüm dünyaya göstermiş oldu" diye konuştu.

Ziyaret sırasında konuşan HDP'li aday Hasan Yağız da, Batman'da, Êzidîlerin durumunu yerinde görmek ve mevcut eksikliklerini giderilmesi için çalışma yapmak amacıyla kampa geldiklerini söyledi. "Êzidî halkımız bizim için çok önemlidir. Onların her şekilde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik" diyen Yağız, tüm mücadelelerinin çocuklar için özgür bir gelecek yaratmak olduğunu belirtti. Yağız, 7 Haziran seçimlerinde yüksek başarıyı elde etmeleri için topyekün bir çalışma içine girmelerini gerektiğini aktardı.

ANTEP

Antep'te de HDP'li adaylar halka tanıtıldı. Binlerce kişi tarafından Antep Havalimanı'nda karşılanan adaylar, buradan yüzlerce araçlık konvoyla yaklaşık bir saat kent turu yaptı. Kent turundan sonra adayların tanıtımı için Tuğcan Otel'ine gidildi. Adaylar otelin önünde dakikalarca atılan "Bijî Serok Apo", "HDP halktır halk burada" ve " Şehîd namirin" sloganlarıyla karşılandı. Otelin salonunda kitleye seslenen HDP Antep İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya, bugünün barış iradelerinin ve özgür geleceklerinin Meclis'e taşımalarının başlangıcı olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Hepimize büyük bir görev düşüyor. Barış irademizi, yeni özgür yaşam mücadelemizi anlatılmadık kimse kalmamalıdır. 8 Haziran sabahı Türkiye halkları yepyeni bir geleceğe uyanması için gümbür gümbür geliyoruz" dedi. Konuşmanın ardından adaylar tek tek kendisini tanıttı.

BİLECİK

HDP'nin Bilecek milletvekili adayları Perihan Karakoç ve Ömer Ege, Bözüyük ilçesinde düzenlenen etkinlikle halka tanıtıldı. Musa Pınar Mahallesi'nde bulunan HDP Bözüyük İlçe Örgütü önündeki alanda yapılan ve yüzlerce kişinin buluştuğu etkinliğe HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve HDP Bilecek il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra Bilecik'in ilçelerinden gelen yüzlerce kişi katıldı. 

Alanı HDP bayrakları ile donatan ve sık sık "Bizler HDP, bizler Meclis'e" sloganları atan partililere seslenen HDP Milletvekili Adayı Perihan Karakoç, "Çıktığımız yol, kardeşliğin, eşitliğin, özgürlüğün, insanca yaşamın yoludur. Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Aleviler, kadınlar, gençler, işçiler için sizlerle birlikte bu yola çıktık. Adaletin özgürlüğün ülkesini kurmak için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi ve seçim çalışmaları boyunca Bilecik'te tüm yurttaşları dahil ederek bir çalışma yürüteceklerini söyledi. 

Milletvekili Adayı Ömer Ege'nin de halka seslendiği etkinlik, HDP Bözüyük İlçe Örgütü ve seçim bürosunun açılışının yapılması ve çalınan müzikler eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

BURSA 

HDP'nin Bursa milletvekili adayları da Merinos Alanı'nda gerçekleştirilen coşkulu bir mitingle halka tanıtıldı. Bursa'da 18 adayla seçime girecek olan HDP'nin seçim startının verildiği etkinliğe, binlerce kişi katıldı. 

Milletvekili adayları ve kadınlar şehir merkezinden düzenlenen yürüyüşle miting alanına girdi. HDP İl Örgütü eş başkanları Kezban Dumlu ve Yüksel Akgün'ün açılış konuşması ile başlayan etkinlikte 18 adayın tümü tek tek kendini tanıtarak halkı selamladı. Konuşmasına Tendürek provokasyonunu kınayarak başlayan HDP'nin 1. Sıra Milletvekili Adayı Asiye Kolçak, "HDP, seçimlerin kilit partisidir. İktidar bunu gördüğü için bu tür provokasyonları geliştiriyor" dedi. 

Türkiye'ye demokrasi ve barışı geliştirmekte kararlı olduklarını belirten Kolçak, "Gençlerimiz katledildi, analarımız ve bacılarımız tecavüze uğradı, iş insanlarımız, il başkanlarımız, gazetecilerimiz, yöneticilerimiz katledildi, partilerimiz kapatıldı. Tüm bu saldırılara rağmen barış ve demokratik çözüm tutumunda ısrarcı olduk. Bugün de ezilen halklarımızla omuz omuza Türkiye'de barışı ve demokrasiyi geliştireceğiz"dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik Sarya Kültür Merkezi sanatçılarının ve Çerkez sanatçı Sedat Sezan'ın sahne alması ile devam etti. 

AYDIN 

HDP, Aydın'ın Efeler ilçesinde milletvekili aday tanıtımı ve seçim büro açılışı yaptı. Germencik ilçesinin Ortaklar Mahallesi'nde araçlarla Efeler ilçesine gelen yurttaşlar kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Efeler ilçesinin girişinde araç konvoyunun önünü kesen polisler, konvoyun ilçe merkezi içerisinde gezmesine izin vermedi. Bunun üzerine HDP'liler araçlarının kontaklarını kapatarak, İzmir-Denizli karayolunu trafiğe kapattı. Polislerle uzun süreli yaşanan tartışmanın ardından konvoy Efeler ilçe Merkezi'nde seçim bürosu açılışı yapılacak olan Osmanyozgatlı Mahallesi'ne geldi. Seçim bürosu önünde bekleyen binlerce yurttaş sık sık "Bijî Serok Apo", "Oylar HDP'ye, HDP Meclis'e", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı. 

Aydın milletvekili adaylarının tanıtımın ardından konuşma yapan HDP Aydın Milletvekili Adayı Filiz Koçali, "Bugün buradaki kitlemiz AKP'nin yüzde 10 barajını yıkarak başına vurdu. Bizler HDP olarak halkımıza söz verdik dünyada yalnızca 1 tane HDP'li kalsa da Erdoğan'ı başkan yapmayacağız. AKP seçimleri kaybedeceğini anlayınca Ağrı'da kanlı saldırılar düzenledi. Artık bu halk kimin provokasyon yaptığını çok iyi biliyor. Bu seçimde en çok rol genç ve kadın arkadaşlarımıza düşüyor hep beraber çalışacağız ve sandıklarımıza sahip çıkacağı. Aydın'ın sorunlarını beraber çözeceğiz" dedi.

Aday tanıtımın ardından Koçali, HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar ile beraber seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışın ardından şenlik çekilen halayla son buldu. 

İZMİR 

İzmir'de de seçim çalışmaları hız kazanırken, HDP Bornova ilçe örgütü tarafından milletvekili adayları Süleyman Gündüz, Ülçü Yalçınkaya, İbrahim Akın, Zeki Gül, Semra Uzunok, Hamdi Öztürk, Müslüm Doğan ve Eylem Yıldız'ın katılımı ile seçim bürosu açtı. Atatürk Mahallesi ve Çamkulu Mahalleleri'ndeki seçim büroları sarı kırmızı yeşil renklerle süslenirken, her iki seçim bürosunun açılış törenleri saygı duruşu ile başlarken ardından HDP Bornova İlçe Eş Başkanları Seyithan Semo ve Şule Ayan kısa bir konuşma yaptı. Semo konuşmasında, halkların eşit bir şekilde ortak vatanda yaşaması projesi olan HDP'nin savaşa inat barışı savuncağına vurgu yaparken, diğer eş başkan Ayan, azimle çalışılacağını ve o barajın mutlaka yıkılacağını söyledi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, konuşmanın değil iş yapmanın zamanı olduğunu belirterek, seçim günü sandıklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Uğur'un ardından konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, Diyadin'de yaşanan provokasyona dikkat çekerek, "TSK artık halkların askeri olsun AKP'nin tetikçiliğini yapmasın" dedi. Aykan'ın ardından milletvekilleri adayları Süleyman Gündüz, Ülçü Yalçınkaya, İbrahim Akın, Zeki Gül, Semra Uzunok, Hamdi Öztürk, Müslüm Doğan ve Eylem Yıldız, tek tek kürsüye çağrılarak yurttaşları selamladı. 

Seçim bürosunun açılış kurdeleleri kadınlar tarafından "Barışa hizmet etsin" denilerek kesilirken, açılışlar halaylarla son buldu. 

ADANA

HDP Adana Milletvekili adayları Ceyhan'da gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Ceyhan gişelerinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan HDP milletvekili adayları konvoyla şehir turu yaptı. Ceyhan İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilen mitingde konuşan HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan "Kendilerini Ağrı dağının tepesinde sananlar 8 Haziran'da alaşağı edileceğini bildikleri için provokasyon peşindeler" dedi.

Bir cinayeti işleyenin kim olduğunu anlamak için kimin işine geldiğine bakmak gerektiğini ifade eden Turan, "Ey Erdoğan sen başkan olacaksın diye evlatlarımızın bir bir yakılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Anketlerde HDP'nin önü alınamaz yükselişinin ortaya çıkmasıyla beraber iktidardakilerin yerinde rahat oturamadığını söyleyen Turan, büyük bir kardeşlikle tüm hanelere girerek barış için oy istemeye çağırdı.

HDP olarak büyük bir sabırla önlerine çıkan hiç bir engeli tanımayacaklarını ifade eden HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, "Ağrı'daki olay daha basına dahi düşmeden önce Cumhurbaşkanı, hükümet ve Genel Kurmayın HDP'yi suçlamaya başladığını belirterek, HDP'nin barajı aşması engellenmeye çalışıldığını söyledi. Hükümetin seçim çalışmalarına kan bulaştırdığını ifade eden Beştaş, kendilerine düşenin seçime kan bulaşmaması için çaba sarfetmek olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından HDP Adana milletvekili adayları halka tanıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER