HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Türkiye halklarına, emekçilere, kadınlara, gençlere, herkese; bu ülkede mağdur olmuş herkese hayırlı olsun.

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli oyunu kullandı
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Türkiye halklarına, emekçilere, kadınlara, gençlere, herkese; bu ülkede mağdur olmuş herkese hayırlı olsun. Rüzgar erken geldi. Bir demokrasi rüzgarı, bir barış rüzgarı esiyor. İnanıyoruz ki Türkiye'de bu seçimler her şeyden önce siyasetin dilini üslubunu değiştirecek. Siyasetin dilini ayrımcılıktan nefret söyleminden kurtaracak ve Türkiye'de yeni yaşama, bu yeni yaşamı umut edenlere değişim rüzgarı estirecek" dedi.

PERVİN BULDAN: KAYYIMLARIN GİDİŞİNİ DİYARBAKIR'DAN İZLEYECEĞİM

Fotoğraf: MA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bakırköy Florya'da bulunan Murat Kölük İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. HDP Basından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, HDP PM üyesi Hatice Ödemiş, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, Buldan'a eşlik etti.

Okul merdivenlerinde Kadir Topbaş'la karşılaşan Buldan, selam verdi ve ili isim birbirlerine "Hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.
Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Buldan, "Çok yoğun bir çalışma sürecini bitirdik. Her şeyi yaptık aslında. Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin yarınları için çok şey söyledik. Ama hiçbir televizyon kanalının bizim çalışmamızı vermemesi ve bu anlamda çıkarılan engeller çok yoğundu. Seçmenlerimizle buluşmalarımız hakkımıza yansımamış olabilir. Ancak çok çalıştığımızı ifade etmek isterim. Her gün miting meydanlarında HDP'ye söylenen yalanları iftiraları ve bize karşı yapılan farklı bir algıyı yıkmak açısından halkımıza çok şey söyledik. Biz bugün görevimizi yaptık. Ben inanıyorum ki halkımız da bugün sandık başında görevini yapacak. Şimdi oyumu kullandım. Direkt Diyarbakır'a geçeceğim. Çünkü kayyımların gidişini Diyarbakır'dan izlemek bana büyük bir zevk verecek" dedi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER