Ekrem İmamoğlu: Şu an oyum yüzde 53

Ekrem İmamoğlu, kendi sayımlarına göre oyunun yüzde 53.2, rakibi Binali Yıldırım'ın ise yüzde 44.1 olduğunu ancak YSK ve AA verilerinde ilginç verilerin yer aldığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu: Şu an oyum yüzde 53
Millet İttifakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu saat 20.30’da yaptığı ilk açıklamada seçimi önde götürdüğünü ancak YSK ve AA verilerinde kendilerinde bulunandan farklı rakamlar geçildiğini belirtti. İmamoğlu şunları söyledi, “Şu anda sandıklar kapanalı 3.5 saat oluyor. Sayım işlemleri devam ediyor, tutanaklar hazırlanıyor. Biz de çok sıkı bir şekilde birbirini denetleyen sistemlerde süreci takip ediyoruz. Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yalandı. bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik. Şu anda yüzde 27.6 net sonuçlar girildi. Şu anda CHP adayı olarak benim oyum yüzde 53.2. rakibimizin oranı yüzde 44.1.”

İmamoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Enteresan bir şekilde veri çok yükseldi. Aynı zaman diliminde birçok şehirde veri girişi çok yavaş gidiyor. Biz de içeride sistemi kendinden çok emin şekilde yapıyor. Varsa bir manüplasyon YSK’nın veya AA’nın hassasiyete ve titiz olmaya davet ediyorum. Verileri elden geçirsinler. Bizdeki verilerin 4’te birini aşmış durumda. Şu anda veriyi vermek zorunda kadım. Bu saatte paylaşmayı doğru bulmuyoruz ama diğer tarafta yüzde 55’ten yüzde 75’lere çıkmış durumda. Gerçekçi değil. İyi bir istatistikçiyim. Bu veriler güven vermiyor. YSK ve AA’yı verileri ve sürecini kontrol etmesi ve toplumu doğru bilgilendirmesi için göreve çağırıyorum.”

İmamoğlu’nun canlı yayında yaptığı açıklamayı ATV, Star TV, Kanal D, Show TV, CNN Türk ve NTV ise yayınlamadı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2019, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER