Erdoğan: İstanbul'da halkımız büyükşehiri verse de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da balkon konuşmasında, "Şu anda İstanbul'da, ben buraya hareket ettiğimiz ana kadar, mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı. Bu ne demektir halkımız büyükşehri verse dahi ilçeleri ne yapmış, AK Parti'de bırakmış" ifadesini kullandı.

Erdoğan: İstanbul'da halkımız büyükşehiri verse de...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya geçti ve saat 01.00’de AK Partili kalabalığa seslendi. AK Parti Genel Merkezi’nde eşi Emine Erdoğan ile birlikte balkona çıkan Erdoğan, seçim meydanlarında da sık sık kalabalıkla birlikte söylediği ‘Bizimkisi bir aşk hikayesi’ şarkısına eşlik etti. “Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücedele arkadaşları verdiği için hamdediyorum”  diyen Erdoğan şöyle devam etti:


“İstanbul Belediye Başkanlığı’ndan beri girdiğimiz her mücadelede yanınızda olduk. 2 Kasım 2002’den beri girdiğimiz tüm seçimlerde bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün biz 15’inci defa sandıkta birinci yaptı.  16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkemizdeki belediyelerin yüzde 56’sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım. 4.5 yıl bu kardeşiniz cumhurbşakanı mı? Ak Parti iktiar mı? Cumhur İttiakfı olarak parlamentoda mıyız? Bu yolda nasıl geldiysen bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhur İttifakının oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyededir. Bizi sandıkta birinci yapan milletime şükranlarımı sunuyorum. MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli’ye ve bu partiye gönül vermiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

‘KÜRT KARDEŞLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’

“Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımız,a özellikle Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu’lu kardeşlerimizin ekendi iradelerin pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda İstanbul’da, ben buraya hareket ettiğimiz ana kadar, mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı veya başabaş. Bu ne demektir halkımız büyükşehri verse dahi ilçeleri ne yapmış AK Parti’de bırakmış” ifadesini kullandı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER