HDP Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında zorla getirme kararı

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında da zorla getirme kararı verildi. Daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ dahil sekiz HDP milletvekili için zorla getirme kararı çıkarılmıştı.

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında zorla getirme kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a 11 yıldan 32 seneye kadar hapis istemiyle açılan davaya katılmaması halinde zorla getirileceğine dair çağrı kağıdı gönderildi.

Duruşmalara katılmayan Aydoğan hakkında ‘ihtaratlı’ yapılan çağrıda şu ifadeler var:

“Mazeretiniz olmadığı halde duruşmaya gelmediğinizde CMK 176/2 maddesi uyarınca zorla getirileceğiniz, CMK 206/1 maddesi uyarınca delillerin ortaya konulmasına başlanacağı, CMK 98/3 maddesi gereğince hakkınızda yakalama emri düzenleneceği ihtar olunur.”

Aydoğan: İfade vermeyeceğiz

Aydoğan ise, duruşmaya zorla götürüleceği yönünde çağrı pusulası gönderilmesiyle ilgili olarak partisinin tutumunu hatırlattı ve ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Aydoğan, şöyle konuştu:

“Hakkımızda açılan davalarla ilgili ifade vermeyeceğiz. Zorla getirme konusunu da kendileri bilirler. Eğer zorla alınıp götürülürsek, mahkemede de hakkımızda açılan dava ile ilgili ifade vermeyeceğiz. Partimizin hazırladığı ortak savunmayı mahkeme heyetine sunacağız. Tüm kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz.”

8 vekil için zorla getirme kararı

Daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ dahil sekiz HDP milletvekili için zorla getirme kararı çıkarılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER