HDP'li Zeydan akademisyenlerle ilgili soru önergesi verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, akademisyenlerin sözleşmelerinin tek taraflı olarak feshedilmesini Meclis’e taşıdı.

HDP'li Zeydan akademisyenlerle ilgili soru önergesi verdi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Arel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim elemanlarından Engin Sustam, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin muhtelif bölümlerinde görev yapan bazı öğretim elemanlarının sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilmesini Meclis’e taşıdı.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan;  "son günlerde  bazı üniversitelerde öğretim elemanları neden belirtilmeksizin görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Bize ulaşan iddialara göre öğretim elemanlarının etnik,ideolojik ve dünya görüşlerinden dolayı uzaklaştırıldığı yönündedir. AREL Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim elemanlarından Engin Sustam başta olmak üzere Mardin Artuklu Üniversitesi’nin muhtelif bölümlerinde görev yapan bazı öğretim elemanlarının sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilmiştir" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Zeydan'ın soru önergesinde şu sorular yer aldı:   

1-Son günlerde bilim insanlarının kişilik haklarına yönelikartan ihlaller tesadüf müdür?

2. İşten uzaklaştırılan öğretim elemanlarının etnik, ideolojik ve dini nedenlerden dolayı işine son verildiği iddiası araştırılmış mıdır?

3-Bu öğretim elemanlarıhangi gerekçelere dayanılarak işlerinden uzaklaştırılmışlardır?

4-AREL Üniversitesi yönetimininEngin SUSTAM’ıtehdit ettiği iddiası doğru mudur?

5-Yine AREL Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapan emekli askerlerin Engin SUSTAM aleyhine öğrenciler nazarında olumsuz algı yarattıkları ve hedef gösterdikleri iddiaları tarafınızca araştırma konusu olacak mıdır?

6- İşten çıkartılan öğretim elemanlarının hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle okul yönetimlerince işten çıkartılarak “cezalandırıldığı” iddiası doğru mudur?

7-Öğretim elemanlarının haklarının korunması için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır? Olacak ise bu çalışmalar nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER