HDP'nin Avrupa'da hedefi 400 bin oy!

HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru, Avrupa çapında 9 bin kişiyle çalışma yürüttüklerini belirterek, "Şu ana kadar 81 bin kişiyle yüz yüze görüştük. Hedefimiz Avrupa genelinde 400 bin oy" dedi.

HDP'nin Avrupa'da hedefi 400 bin oy!
Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılacak genel seçimler yaklaşırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avrupa'da çalışmalarına hız verdi.  HDP, Başta Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Belçika, İngiltere, İsveç, Avusturya, Danimarka olmak üzere Avrupa genelinde 400 bin oy almayı hedefliyor. Parti, bunun için bütün ülke ve şehirlerde komisyonlar kurmuş durumda. 9 bin kişiden oluşan bu komisyonlar, Avrupa'da şehir, ilçe ve semtlerde seçim çalışmaları yürütüyor. Bütün bu çalışmalar HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu tarafından organize ediliyor. HDP Avrupa  Temsilcisi ve HDP Seçim Koordinasyon Üyesi Eyüp Doru, seçim çalışmalarını, HDP'nin Avrupa'daki hedefini ANF'ye anlattı.


'HEDEFİMİZ 400 BİN ÜYE'

Avrupa'da seçim çalışmaları birçok ülkede yürütüldüğünü belirten Eyüp Doru, bunun ise birçok kesimden oluşan bir koordinasyon tarafından takip edildiğini söyledi. Bu üst koordinasyona bağlı Avrupa genelinde 9 bin kişilik bir komisyon ve çalışma grupları tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Doru," Bütün Avrupa'nın şehir, kasaba ve semtlerinde çalışma yürütüyoruz. Hepsi gönüllü 9 bin arkadaşla bu çalışma gece-gündüz yürütülüyor. Hedefimiz en kısa zamanda bu sayıyı 15 bin kişiye çıkarmaktır" dedi. Eyüp Doru, birçok iletişim aracını kullanarak, çalıştıklarını kaydederek, ancak seçmenlerle yüz yüze görüşme yöntemini esas alarak, çalışma yürüttüklerinin altını çizdi. Bu çalışma çerçevesinde olumlu tepkiler aldıklarının bildiren Doru, şöyle konuştu:" Yaptığımız çalışmalar neticesinde şimdiye kadar 81 bin insanla bire bir görüştük. Bunlardan oy sözü aldık. Ancak bu sayıyı daha artıracağız. Çünkü Avrupa'da oy hedefimiz 400 bindir. Yurt dışında 3 milyon seçmen var. Bunların yüzde 90 civarı Avrupa'da, çoğu da politik ve siyasi göçmenlerdir.  Partimize büyük ve yoğun bir ilgi var. Partimizin telefonları hiç boş durmuyor. Şimdiye kadar da ciddi anlamda sorunla karşılaşmadık."

'HDP'YE BÜYÜK BİR İLGİ VAR'

Avrupa'da partilerine yönelik yoğun ilginin olduğunu kaydeden HDP Avrpa Seçim Koordinasyon Üyesi Eyüp Doru, "Birçok devrimci ve sol dernek, kurum, kuruluş ve çalışma grupları olmak üzere Alevi, Êzîdî, Asuri-Süryani ve yine Laz, Çerkez Kürt, Türk Ermeni halklardan büyük ilgi var. Her gün yaptıkları basın açıklamalarla desteklerini bildiriyor"diye konuştu.

Eyüp Doru, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelilere oylarını HPD vermeye çağırdı:" Bu seçimlerde iki güç yarışıyor. Biri 400 milletvekilline ulaşarak, anayasayı değiştirip padişahlığa gitmek istiyor. Diğer güç olan HDP ise bütün dillerin, inançların ve kimliklerin kendilerini özgür ve demokratik özgürce ifade edebilecek bir ülke kurmak istiyor. İşte bütün bunlar için herkes 7 Haziran'da HDP'ye oy vermeliler."

'OYLAR 8 MAYIS İLE 31 MAYIS ARASINDA KULLANILIYOR'

Eyüp Doru Avrupa'da oy kullanma teknik bilgilerde verdi. Doru, " Avrupa'da oylar, 8 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında veriliyor. 7 Haziran'da kadar da gümrüklerde de kullanılıyor. Eğer acilen gitmek isteyenler bunu bilmeli. Ama bunun için de her kes kayıtlı olmalı. Kayıtlar ise 27 Mart tarihine kadar kayıt olup olmadıkları için araştırması gerekiyor. Eğer kayıtlı değillerse Türkiye Büyükelçiliklerine gidip  seçmen kaydını yapmaları lazım" şeklinde konuştu.

Kullanılacak oyların çalınmaması için de önlemler alacaklarını belirten Eyüp Doru,  müşavirler için çalıştıklarını binlerce kişilik müşavir grupları oluşturacaklarını söyledi. Doru, Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa Birliği(AB) ve Avrupa Konseyinden resmi talepte bulunduklarını, çeşitli partilerden oluşan gözlemci heyetlerini de göndereceklerini söyledi.

Avrupa'daki seçim çalışmaları ve oy kullanma yöntemine ilişkin HDP seçim büroları ve //tr.hdpeurope.eu/ üzerinden öğrenebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER