Kobani'de su şebekesi yeniden onarılıyor

Yeniden İnşa çalışmaları kapsamında Kobani’de, DAIŞ çetelerinin saldırılarından dolayı zarar gören kent merkezi ve köylerin içme suyu şebekesi, yeniden onarılmaya başlandı.

Kobani'de su şebekesi yeniden onarılıyor
Yeniden İnşa çalışmaları kapsamında Kobani’de, DAIŞ çetelerinin saldırılarından dolayı zarar gören kent merkezi ve köylerin içme suyu şebekesi, yeniden onarılmaya başlandı.


Kobani Kanton merkezinin özgürleştirilmesi ardından başlatılan yeniden inşa çalışmalarının en önemli parçalarından biri de su şebekesinin onarılması. Şebekedeki hasar tespiti için uzman ekiplerden oluşan bir komite kuruldu.

Bir yandan hasar tespiti yapan komite, diğer yandan şebekenin zarar gören yerlerini yeniden onarıyor. KOBANE-SEBEKEYA-AVE-2Hasar tespiti çin görev alan 5 uzman, kentin tüm mahalle ve sokaklarını gezerek boru hatlarını control ediyor. İncelemelerde kentin doğu ve batı yakasındaki boru hatlarında büyük hasar oluştuğu tespit edildi. Bu yüzden bu alanlarda su şebekesi yenileniyor, yeni borular döşeniyor ve her iki alana şimdilik su verilemiyor.

Bazı alanlarda ise, sondaj kuyularından su çeken motorlar (Dinamo) ciddi bir hasar görmediğinden yeniden kullanılabiliyor.

Köylerde de çalışmalar devam ediyor

Kobanililerin su sorunu sadece kent merkezinde değil, köylerde de çözümlenmeye çalışılıyor.

Yürütülen çalışamalar kapsamında doğudaki Qenter ve Qeremox köylerinde de su şebekesi bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Qenter köyünde motor ciddi bir zara görmediğinden su depose yeniden temizlendi. Qeremox’da da su depose temizlendi ve motorda meydana gelen hasar onarılıp giderilerek köylerin su problem çözümlendi.

Borular temizleniyorKOBANE-SEBEKEYA-AVE-3

Hasar tespiti ve bakım-onraımın ardından su şebekesi boruları yeniden gözden geçiriliyor. Kirlenen borular Amed Büyükşehir Belediyesi’nden 4 uzman Kobani’de çalışma yürütüyor.

Çalışmalardan sorumlu olan Nazmî Mihemed, su şebekesinin yeniden yapılması ve işler kılınmasıyla görevli komitenin çalışmalarını sürdürüdüğünü belirterek komitenin şimdiye kadar, savaşta ciddi zarar görmeyen su boruları ve depolarını onarıp temizlediğini, konunun uzmanı mühendislerce de bu çalışmaların konrtrol edilip denetlendiğini kaydetti.

Mihemed, tüm şebeke borularıyla su depolarının onarım ve temizliği bittikten sonra Kobani ve kırsalında yurttaşların yaşadığı tüm alanlara su dağıtımına başlanacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER