Yüksekdağ: 'Öcalan'ın özgürlüğü tüm halkların özgürlüdür'

"Öcalan’a özgürlük” yürüyüşü eylemcilerini Mardin’de ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Sayın Öcalan’ın özgürlüğü, bütün dünya halklarının, bütün bölge halklarının özgürlüğü ve kurtuluşu demektir" dedi.

Yüksekdağ: 'Öcalan'ın özgürlüğü tüm halkların özgürlüdür'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Cizre’den başlayan ve 5. gününde olan “Öcalan’a özgürlük” yürüyüş kortejini ziyaret etti.

Yüksekdağ burada yaptığı konuşmada, “Sayın Öcalan’ın özgürlüğü, bütün dünya halklarının, bütün bölge halklarının özgürlüğü ve kurtuluşu demektir” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu yürüyüşle sadece Türkiye’deki halklara değil bütün dünyadaki halklara özgürlük için sesleniyorlar. Öcalan’ın özgürlüğü bütün halkların özgürlüğü ve kurtuluşu demektir.

” ‘Öcalan’a özgürlük yürüyüşünü’ gerçekleştiren halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2015 yılı hem bütün bölge halklarının özgürlük yılı olacak hem de Sayın Öcalan’ın özgürlük yılı olacağına inanıyorum bu inançla yürümeye devam edeceğiz.

“Bugün Türkiye halkları barışa giden bir yoldan geçiyorsa ve Kürt sorununun çözümünden, barıştan, bütün halkların eşitçe, bir arada yaşamasından bahsediliyorsa emin olun ki bu Sayın Öcalan’ın çabası ile olmuştur.

“Onun gösterdiği liderlik sorumluluğu ile olmuştur. Kutuplaşmaların ve gerilimin aşılması, bütün Türkiye halklarının kardeşleşmesinin sağlanabilmesi için Tüm Türkiye halkının güvenebileceği tek lider Sayın Öcalan’dır.”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı mahkum eden anlayışın eninde sonunda kaybedeceğini belirterek “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt halkı her zaman büyük bir hassasiyet göstermiştir. Bu dönem Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir ve bugün halkımız Öcalan’ın özgürlüğü için yorucu bir yürüyüş düzenlemektedir. Öcalan’ın özgürlüğü için Botan’dan yola çıkan bütün halkımızın önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER