Sarıyıldız: 'Yürüyüşümüz stratejik bir mesaj taşıyor'

“Öcalan’a Özgürlük” yürüyüşçülerinden HDP Milletvekili Sarıyıldız, yürüyüşün AKP ve devleti uyarma amacı taşıdığına dikkat çekerek, barış adına önemli fırsatlar sunan Öcalan'ın fiziki olarak da özgür olması gerektiğini belirtti.

Sarıyıldız: 'Yürüyüşümüz stratejik bir mesaj taşıyor'
 “Öcalan’a Özgürlük” yürüyüşçülerinden HDP Milletvekili Sarıyıldız, yürüyüşün AKP ve devleti uyarma amacı taşıdığına dikkat çekerek, barış adına önemli fırsatlar sunan Öcalan'ın fiziki olarak da özgür olması gerektiğini belirtti. Yürüyüşe Kızıltepe'den katılan DBP Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Salman da "Sayın Öcalan’ın özgür olduğu bir ortamda ancak gerçek ve kalıcı bir barıştan söz edebiliriz" diyerek, AKP'yi adım atmaya çağırdı.


6. GÜN GERİDE KALDI

Botan halkı tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ile başlatılan yürüyüş altıncı gününü geride bıraktı. Her kesimden ve değişik halklardan katılımın olduğu yürüyüş büyük ilgi görüyor. Mardin’den katılımlarla birlikte yürüyüşçülerin sayısı artarken, yürüyüş korteji yaklaşık bir kilometreye ulaştı. 

Yürüyüşün anlamı ve yarattığı etkiyi HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve DBP Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Leyla Salman anlattı.

'DEVLETİ VE AKP HÜKÜMETİNİ UYARIYORUZ'

Sarıyıldız, halkın Öcalan’a özgürlük talebi ile Amed’e doğru yola çıktığını hatırlatarak, yürüyüş boyunca civar ilçelerden katılımlar  olduğunu ve son olarak Mardin halkının da yürüyüşe güçlü bir katılım sağladığını belirtti.

Yürüyüşçülerin Öcalan’ın özgürlüğünü içeren önemli bir mesajı kamuoyuna ulaştırmak için yola çıktığına dikkat çeken Sarıyıldız, "Yürüyüşümüz devleti, AKP hükümetini uyarma amacını taşıyor. Bu stratejik bir mesajdır. Halkımız Önder Apo’nun özgürlüğü talebi ile yürüyor, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü tüm Ortadoğu halkları için temel öneme sahiptir” dedi.

'TALEP ETTİĞİMİZ, SADECE BİR KİŞİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL'

Ortadoğu’da yaşanan kaosa vurgu yapan Sarıyıldız, bu kaosun  aşılması için Öcalan’ın siyaset felsefesi açısından çok önemli  önerileri olduğunu söyledi. Öcalan’ın milyonlarca Kürt üzerinde  tartışılmaz bir etkiye sahip olduğuna vurgu yapan Sarıyıldız, "Sayın Öcalan’ın özgürlüğü hem Ortadoğu hem de Kürdistan ve Türkiye’de barışın sağlanması için belirleyici etkiye sahip olacaktır. Bizim burada talep ettiğimiz yalnızca bir kişinin özgürlüğü değildir. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halkları üzerinde 16 yıldır sürdürülen komplonun da sona ermesi anlamına gelecektir" diye konuştu. 

Yol boyunca halkın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını da aktaran Sarıyıldız, "Çocuklardan seksen yaşındaki yaşlıya kadar halk yürüyüşçüleri bağrına bastı. Bu ilgi aslında Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik isteğin de dışa vurumudur” diye ekledi.

'ENTERNASYONAL YÜRÜYÜŞ'

Öcalan’ın özgürlüğünün sadece Kürtlerin değil, tüm Ortadoğu halklarının talebi olduğunu gördüklerini yürüyüş vesilesiyle bir kez daha gördüklerini söyleyen Sarıyıldız, şöyle devam etti:

"Bu yürüyüşümüzde Süryani, Azeri, Türk ve Arap arkadaşlarımız da bizimle birlikte sayın Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyor. Bu anlamda bu yürüyüşümüz salt Kürtlerin katılımıyla gerçekleşmiyor, enternasyonal niteliğe sahip bir yürüyüş olarak gerçekleşiyor. Kobanê'de nasıl bir enternasyonal birlik oluştuysa, bu yürüyüşte de benzer bir birlik kuruldu ve Sayın Öcalan’a özgürlük talebi herkesin ortak paydasına dönüştü. Bu yürüyüş Anadolu ve Mezopotamya barışı açısından çok önemlidir. Sayın Öcalan, hepimizin müşterek değerler çerçevesinde eşit, özgür yaşam sürmemizin yegane imkan ve koşullarını yaratıyor."

'SAYIN ÖCALAN'IN ÖNEMİNİ TÜRKİYE TOPLUMUNA DA GÖSTERMEK İSTİYORUZ'

Öcalan'ın siyaset felsefesi ve öngörüsü ile Ortadoğu barışı için de önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden Sarıyıldız, Öcalan’ın fiziki olarak da özgür olması gerektiğini belirterek, "Sayın Öcalan'ın bu süreçte dışarıda olması gerekiyor. Dışarıda olursa yaşadığımız  bölgesel sorunları daha ivedi bir şekilde aşarız. On binlerce insan daha ölmeden sorunlarımızı çözeriz" dedi.

Sarıyıldız, Öcalan’ın Türkiye’nin demokratik geleceği açısından önemini Türkiye toplumuna da göstermek istediklerini kaydetti.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son olarak yürüyüşün ciddi bir disiplin ve örgütlülük içerisinde devam ettiğine, halkın bilinçli ve büyük bir eylem tecrübesine sahip olduğuna dikkat çekerek, moral, irade ve kararlılıklarının sürdüğünü söyledi.

SALMAN: SAYIN ÖCALAN ÖZGÜR OLMADAN KALICI BARIŞ SAĞLANAMAZ

Yürüyüşe Kızıltepe’den dahil olan DBP Kızıltepe Belediye Eş  Başkanı Leyla Salman ise Kürt halkının yaşadığı tüm acılara rağmen barış ve kardeşlikte ısrar ettiğini hatırlattı.

Yaşanan savaşta iki ablasını HPG saflarında yitiren Salman, hem bir siyasetçi hem de savaşın acılarını yaşayan  birisi olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü kalıcı bir barışın da yolu olarak gördüğü için bu yola çıktığını söyledi. Salman, "Yürüyüşümüz aslında bir barış yürüyüşüdür çünkü Sayın Öcalan’ın özgür olduğu bir ortamda ancak gerçek ve kalıcı bir barıştan söz edebiliriz. Yürüyüşümüz daha şimdiden amacına ulaştı.Talebimizi ortaya koyduk, Sayın Öcalan’ın özgür olmadığı bir ortamda barış ve demokrasiden bahsedilemez. Bunun için AKP hükümeti de bir an önce bu konuda gereken adımları atmalıdır" diye konuştu. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER