HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: 'Bu halk özgür olacak'

Urfa'da yapılan Newroz kutlamasına on binler katıldı. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu halk özgür olacak, özgür olacak bu topraklara barış gelecek" dedi.

 HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: 'Bu halk özgür olacak'
Urfa'da yapılan Newroz kutlamasına on binler katıldı. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Her yerde büyük bir kararlılıkla Kobanê direniş ruhu ile seçimlere hazırlanacağız. Size güveniyor ve inanıyoruz. Genç başladık genç başaracağız. Kemallere, Hayrilere söz verdik. Amed zindanlarını aydınlatan mazlumlara söz verdik. 2015 Newroz'unda bunu tekrarlıyoruz. Bu halk özgür olacak, özgür olacak bu topraklara barış gelecek" dedi.


Urfa’daki Newroz kutlamalarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istemi damgasını vurdu. Newroz alanında toplanan yüzbine yakın insan, kimliklerini havaya kaldırarak kimlik talebini bulundu. Halka hitap eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Kürtlerin kenti Urfa'da yaşayan Kürt, Arap, Türk ve diğer etnik yapılara Öcalan'ın selamlarını iletti. Mehmet Öcalan, Urfalıların coşkusunu ve özgürlük talebini de Öcalan'a aktaracağını ifade etti.

HDP Urfa milletvekilleri İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan da halkı selamladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, konuşmasına "barış" dileklerini ileterek başladı. Ön yargısız bir kucaklaşmayı özlediklerini söyleyen Demirtaş, "İnşallah bu Newroz buna vesile olur" dedi. Öcalan'ın Diyarbakır Amed Newroz’unda vereceği mesajın önemine işaret ederek, "Sayın Öcalan'ın vereceği mesaj ile önemli aşama kazasız belasız aşılmış olacak" diye konuştu. Demirtaş konuşmasında, tedavisine devam edilen Urfalı ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'e de geçmiş olsun dileklerini iletti. 
7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği ve kaderini değiştireceği vurgusunu yapan Demirtaş, "Geldiğimiz nokta artık, bütün ezilen halklarının umudu olduğumuzu gösteriyor. Türkiye'nin tüm metrekaresinde zulüm var ve buna isyan var. AKP'nin zulmü altında ezilenler emekçi işçiler var. Gençler kadınlar var. Onlarla her gün alanlarda buluşmaya devam edeceğiz. 7 Haziran'a kadar durmak yok. Halkımıza hangi sözü verdiysek, tüm ezilenlerin kurtulacağı alternatif iktidar haline getirdiysek, dünü unutmadan kıvırtmadan onun hakkını vereceğiz" diye konuştu. 
HDP'nin Türkiye'deki tüm ezilenlerin buluştuğu partisi haline getireceklerini belirten Demirtaş, "Halkın kolektif iktidarını kuracağız. Bunun hayal olduğunu söylüyorlardı, ama bu gün artık o hayaller gerçekleşiyor. Hayal dediklerinin gerçek olduğunu görüyorlar. Biz yapma, sentetik siyasetçiler değiliz. Gerçek halk siyaseti yaptığımız için buradayız" dedi. 

'BİZ İÇİNDEN ÇIKTIĞIMIZ MÜCADELEYİ ASLA İNKAR ETMEDİK'

AKP ve sözcülerinin kafasının karışık olduğunu söyleyen Demirtaş, "Kafası karışık olan AKP sözcüleri; sizin gibi gömlek değiştirerek büyümedi siyasetimiz. Biz içinden çıktığımız mücadeleyi inkar ederek bu günlere gelmedik. Sizin gibi hocamızı satarak buralara gelmedik. Dikkat edin Cumhurbaşkanı başka bir telden konuşuyor, Başbakan başka bir telden diğer sözcüleri başka bir telden, kafaları karıştığı için değil, yolunu şaşırdıkları için böyle oldular. Allah kimsenin yolunu şaşırtmasın" şeklinde konuştu. AKP'nin Türkiye halkından sorunlarını çözmek için oy istediğini ve Türkiye'nin yarısının bunlara destek olduğunu ifade eden Demirtaş, "Halk 'Sorunlarımızı çözün' dedi, ama o günden bu güne hangi birimizin sorunu çözüldü? Kürdün sorununu çözmek bir tarafa hakarete başladılar. 'Neyiniz eksik' diyorlar. Kimin sorunu çözüldü? İşçinin, çiftçinin sorunu mu çözüldü?" diye sordu. 

'SEÇİMDE HER TÜRLÜ HİLE VE PROVOKASYONU YAPABİLİRLER'

AKP'nin büyük bir rant elde ettiğini ve bunu bırakmamak için seçimde her türlü hile yapabileceği uyarısında bulunan Demirtaş, "Çılgınlıklar ve provokasyonlar yapacaklar. Bunlar düşmemek için ülkeyi ateşe atma riskini bile göze alırlar. Ülkede provokasyon yapmak isteyenler olabilir. Seçim döneminde, hassasiyetlere saldırılar gerçekleştirebilirler. Ya HDP'ye ya da diğer toplumsal hareketlere yükleyebilirler. HDP'nin asla ama asla bu tür tezgahlara zemin vermeyeceğini biliyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Gençlerimizi tahrik etmeye çalışacaklar. Gerekirse on adım geri atmaktan korkmayın. Bunların provokasyonlarına gelmeyeceğiz" diye konuştu. 

'BARIŞTAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanlığı sarayının temellerinin çürük olduğunu kaydeden Demirtaş, "Sarayın temelleri çürüdükçe bunlar her yolu deneyecekler. Biz yürüdükçe bunlar panikleyecek ve bize saldırmaya devam edecekler. Ne olursa olsun, ülkenin barışından taviz vermeyeceğiz. Hepimizin barışı seçimden daha önemlidir. Bu ülkede bir kardeşimizin burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Her birimizin barışı her şeyden önemlidir. Herkese önem veriyoruz" dedi. 

BİR OY BİR KADERİ DEĞİŞTİRECEK'

HDP'ye gönül verenlerin provokasyonlara mahal vermeden kararlı bir şekilde çalışmalarına devam etmesi çağrısında bulunan Demirtaş, "7 Haziran'daki zafer, gençlerin, kadınların ve anaların omuzları ve ellerinde olacaktır. Sandıklar size emanettir. Biz Türkiye'nin tüm ezilenleri olarak, cefa çeken insanları olarak bu gidişata dur demek istiyorsak, bu fırsatı iyi değerlendireceğiz" diye belirtti.

HDP'nin olmadığı bir parlamentoda demokrasinin işlemeyeceğini ifade eden Demirtaş, Türkiye'deki demokrasinin geleceğinin HDP'ye bağlı olduğunu söyledi. "HDP Türkiye demokrasinin anahtarı olmuştur. Bir oyun ne önemi var demeyin bir kaderi değiştirecektir. Ya bir diktatör ezilenleri ezecek ya da siz onu" diyen Demirtaş, "Türkiye'de kim ırkçı, mezhepçi, faşist ve demokratmış ortaya çıkacak. Türkiye'nin aday listemizde olduğunda asıl Türkiye partisinin HDP olduğu görülecek. Diğerlerinin Türkiye dışı olduğu görülecek" şeklinde konuştu. 

'HERKES UMUDUNU HDP’YE BAĞLADI'

"Edirne'de de HDP var Hakkari'de de var. Belki üstlerde yoklar ama gönüllerde ve sokakta varlar" diyen Demirtaş, "Her yerde artık herkes umudu HDP'ye bağladı. Haksız da değiller. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Asla zulmün karşısında geri adım atmadık. İlkelerimizi ve geçmişimizi inkar ederek yol yürümedik. Korkaklar bu ülkeyi değiştiremez. Karanlıktan korkanlar bizim özgürlüğümüzün teminatı olamaz. Ancak biz kendi özgürlüğümüzü kurtarabiliriz" dedi. 

'KORKUN ÇÜNKÜ HALK GELİYOR'

Erdoğan'ın sonsuza kadar sarayda kalacağı ve çıkamayacağını dile getiren Demirtaş, şunları söyledi: "Saray sana mübarek olsun. Senin sarayın dışında başka hiçbir şeyin olmayacak inşallah. 7 Haziran’da elde edeceğimiz güç ile sivil ve demokratik bir anayasanın nasıl olacağını herkese göstereceğiz. İçinde tekçilik olmayan bir anayasa ile biz ülkenin yoksulu, çiftçisi ile birlikte olacağız. Elbet bir gün halklar kendisini yönetecek. Korkun, çünkü halk geliyor. Korkun, çünkü artık HDP, biz geliyoruz. Bunu daha fazla çalışarak ve örgütlenerek yapacağız. Tüm halklar ile kucaklayarak yapacağız." 
Halkların kendisini yöneteceği vurgusunu yapan Demirtaş, "Türk, Kürt biz barışacağız. Alevi Sünni devleti beklemeyeceğiz onlardan önce biz kucaklaşacağız. Aradaki nefretler ve bizi bize düşman eden tüm kaygıları bitirelim. AKP'nin bize sunacağı hiçbir barış yok" diye konuştu. 

'SİLAHLARIN SUSMASI ATEŞKESDİR AMA BARIŞ DEĞİLDİR'

Erdoğan'ın "Neyiniz eksik" sözlerini hatırlatan Demirtaş, "Sorun çözülmüşse bizim heyetimiz neden İmralı'da? Neden barış trenine bine bine geziyorlar? Elbette ki seçim hesapları için yapıyorlar. Temel zihniyetleri budur" dedi. "Barış sadece silahların susması değil, barış dediğin şey açlığın yoksulluğun ve adil yaşamın olması durumdur" diyen Demirtaş, "Silahların susması ateşkestir, ama barış değildir. Ama hala insanlar öldürülüyorsa, hala insanlar konuştuğu için evlerine baskın yapılıp tutuklanıyor, gazeteciler yargılanıyor, Urfalılar traktörlerde kaza yaparak ölüyorsa, barış yoktur kardeşim barış gelmemiştir halen" şeklinde konuştu.

'KOBANÊ DİRENİŞ RUHUYLA SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ’

7 Haziran gününün barışın tesisi için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bunun için büyük bir fırsattır. İnanın burada oylar çalınmasaydı burayı Ape Osman yönetiyor olacaktı. Bu kez tüm tedbirlerimizi alacak ve sandık önünde nöbetimi tutacağız. Tüm ülke artık bizden zafer bekliyor. Atılan o oylara biz sahip çıkacağız. Gençler örgütlü olacak ve tek bir oyumuz yanmasın diye daha dikkatli olacağız. O sandıktan çıkan her oyda çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği saklı olacaktır" diyerek sandıkların korunması için örgütlülüğe işaret etti. Demirtaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Her yerde büyük bir kararlılıkla Kobanê direniş ruhu ile seçimlere hazırlanacağız. Size güveniyor ve inanıyoruz. Genç başladık genç başaracağız. Kemallere, Hayrilere söz verdik. Amed zindanlarını aydınlatan mazlumlara söz verdik. 2015 Newroz'unda bunu tekrarlıyoruz. Bu halk özgür olacak, özgür olacak bu topraklara barış gelecek." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER