Sırrı Süreyya Önder: 'Mektubu 21 Mart'ta halklarımızla paylacağız'

İmralı adasında PKK lideri Abdullah Öcalan’la bugün görüşen HDP heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın Newroz mesajını içeren mektubu kendilerine teslim ettiğini ve Newroz günü paylaşılacağını duyurdu.

Sırrı Süreyya Önder: 'Mektubu 21 Mart'ta halklarımızla paylacağız'

Med Nuce televizyonu ana haber bülteninde konuşan Sırrı Süreyya Önder, bugün Öcalan ile 4 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Önder, Öcalan’ın mektubunu tamamlayarak kendilerine teslim ettiğini ve mektubun içeriğini Newroz günü Amed’de paylaşacaklarını anlattı.

Önder ayrıca görüşmede İzleme Heyetine yönelik çalışmaların ve sürgündeki Kürt siyasetçilerin durumlarının gündeme geldiğini belirtti. 

ANF'ye'de açıklamalarda bulunan Önder; Bir sonraki görüşmeyi İzleme Heyeti ile yapabileceklerini, Öcalan'ın seçim barajının engel olmayacağını söylediğini de açıkladı.

İmralı Heyetinde yer alan Müzakere Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

ANA GÜNDEM NEWROZ MEKTUBU

Müzakere Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 4 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Görüşmenin ana konusu Newroz mektubuydu. Mektubu tamamladı ve bize teslim etti. 21 Mart'ta Amed'de bütün dünyayla paylaşacağız" dedi.

NEWROZ'DAN SONRAKİ GÖRÜŞME İZLEME HEYETİ İLE

Önder, İzleme Heyeti'ne dair son çalışma ve önerilerini Öcalan'a ilettiklerini kaydederek, "Kendisi de önerileri ile birlikte sanırım bu hafta içinde devlet heyetine bildirecek. Newroz'dan sonraki ilk toplantı muhtemelen İzleme Heyeti ile beraber olacak" dedi.

Öcalan'ın yurt dışındaki sürgünlerin hukuki durumuna dair bilgi istediğini de açıklayan Önder, ellerindeki bilgileri paylaştıklarını, derinlemesine bilgileri de hafta içi bir şekilde ulaştıracaklarını ifade etti.

ÖCALAN YENİ TUTSAKLARLA GÖRÜŞTÜ

İmralı'ya sevk edilen yeni tutsaklarla Öcalan'ın görüştüğünü öğrendiklerini de aktaran Önder, "Sayın Öcalan yeni gelen tutsak arkadaşlarla görüşmüş. Müzakere çalışmalarında önemli bir boşluğu dolduracaklarını beyan etti. Uzun ve detaylı bir görüşme yapmış" diye bilgi verdi.

'YÜZDE 10'DAN FAZLA OY HEDEFLENMELİ'

Önder, Öcalan'ın seçime dönük değerlendirmeler de yaptığını bildirerek, "Sayın Öcalan HDP'nin bulunduğu, yürüttüğü çizgiye dair önerilerini paylaştı. 'Barajın hiçbir engel olmayacağı düşüncesindeyim' dedi. Demokratik siyasetin halkta geniş karşılık bulacağını söyledi ve bunun etkilerini yazılı ve görsel medya üzerinden gözlemlediğini söyledi" diye konuştu. Önder, Öcalan'ın yüzde 10'un değil, daha yüksek oyun hedeflenmesi gerektiğini, bunun başarılabileceğini belirttiğini aktardı.

Önder, Öcalan'ın bölgesel birtakım değerlendirmelerde bulunduğunu, Newroz'dan sonra HDP Amed Milletvekili Leyla Zana ile birlikte Güney Kürdistan ziyaretlerine başlayacaklarını da kaydetti.

MEKTUP KÜRTÇE VE TÜRKÇE OKUNACAK

Öte yandan Kürt Halk Önderi Öcalan tarafından kaleme alınan ve Amed Newrozu'nda okunacak olan mektubun yine Kürtçe ve Türkçe olarak, HDP İstanbul Milletvekili ve Müzakere Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder ile HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okunacağı öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER