Yüksekdağ: Bizim saraylarımız Newroz alanlarıdır

Iğdır'da yapılan Newroz kutlamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim saraylarımız Newrozlarımız alanlardadır" dedi.

Yüksekdağ: Bizim saraylarımız Newroz alanlarıdır
Iğdır'da yapılan Newroz kutlamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim Newrozlarımız alanlardadır. Bu alanları dişe diş bir mücadeleyle kazandık. Bu alanlar bizim şerefimizdir, onurumuzdur ve özgürlüğümüzdür. Biz onlar gibi saraylarda Newroz kutlayan bir zihniyetin sahibi asla ama asla olmadık. Şuna bir kere daha emin olsunlar o saraylarda yaptıkları kutlamanın hiçbir gücü yoktur. Bizim saraylarımız bu alanlardır. Halkın gönlünün yüreğinin saraylarında kutlanan Newrozlar ve burada yakılan ateşlerle Türkiye'nin geleceğini aydınlatacağız" dedi.


Iğdır'da halk sabah saatlerinden itibaren Newroz kutlamalarının yapılacağı Pancar Meydanı'na belediye tarafından tahsis edilen araçlarla akın etti. On binlerin akın ettiği alanda renk cümbüşü yaşandı. Alanı erken dolduran kitle burada müzik ve davul zurna eşliğinde kutlamalara başladı. Sahneye üzerinde "Şengal'de ve Kobanê'de direniş ateşi Ortadoğu'yu özgürleştiriyor", "Êdî bes e ji Reber Apo re azadî" pankartı asıldı. Kutlamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP ve HDP yöneticileri, belediye eş başkanları, İl Genel Meclis üyeleri de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından sahneye Kobanê'de yaşamını yitiren YPJ'li Dilan Abay'ın (Newal) babası Mehmet Abay çıktı. Bu esnada on binler "Şehîd namirin" sloganı attı.

Kutlamada konuşan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, Kürt halkını barajla tehdit eden zihniyete en onurlu cevabı 7 Haziran'da vereceklerini dile getirdi ve "Bu alanda verdiğiniz mesaj, bu örgütlülüğünüz ve bu gücünüz 7 Haziran'da sandığa taşıyacağız. Bizleri barajla tehdit edenlere 7 Haziran'da onurlu bir cevap vereceğiz" dedi.

‘DİRENİŞİMİZ ONLARI DAHA ÇOK ÜZECEK’


Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu hakkındaki söylemlerinin birbirini tutmadığına dikkat çekti. "2015 Newroz’undaki bu direnişimiz ve bu bayramımız onları daha çok üzecek" ifadelerini kullanan Yüksekdağ, "Onları daha çok telaşa paniğe sürükleyecek. Bakın Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkmış konuşuyor. 2006'da 'Kürt sorunu benim sorunumdur' diyen bir siyasetçi aradan 9 yıl geçmiş 'Kürt sorunu diye bir sorun yoktur' diyebiliyor. Siz bir Cumhurbaşkanı olarak çıkıp bu sözleri sarf ederseniz bu halk da size çıkıp alanlarda 'yuh' der" dedi.

'BİZDEN ÇALDIKLARINIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ'

Yüksekdağ, AKP'nin seçim barajı ile Kürt halkının temsiliyet gücünü çaldığına dikkat çekerek, "Bize 'Neyiniz eksik' diye soruyor ya, bizden çaldığınız oylar eksik her şeyden önce. Siyasi temsiliyetteki anti demokratik faşist o seçim barajınızla halkımızın siyasi iradesini çaldınız. Oylarımızı çaldınız. Temsiliyet gücümüzü çaldınız. İşte biz bizden çaldıklarınızı almak için mücadele ediyoruz. Bizden çaldığınız o demokratik hakları da o oyları da sizden söke söke alacağız" vurgusu yaptı.

'IĞDIR EN GÜZEL ÖRNEKTİR'

Yüksekdağ, Iğdır'ın bütün halkların bir arada yaşamasının en güzel örneği olduğuna işaret ederek, "Iğdır'da tüm halklarımızı emeğiyle ve onuruyla geçinen bu topraklarda eşitçe, kardeşçe bir arada yaşamak isteyen kardeşlerimizi birbirinden ayırmaya çalıştılar. Biz Mezopotamya ve Ortadoğu topraklarında nasıl tüm ezilen halkları bir araya getirdiysek, kardeşliğin mimarı olduysak ve o halklarımızın yaşamını, onurunu, özgürlüğünü şerefini savunduysak, Iğdır halkının da onurunu şerefini sonuna kadar biz savunacağız. Iğdır'da kardeşliğin teminatı özgürlük mücadelesidir" diye konuştu.

'Saraylarımız alanlardır'

Yüksekdağ, son olarak HDP'nin saraylarının alanlar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Bizim Newrozlarımız alanlardadır. Bu alanları dişe diş bir mücadeleyle kazandık. Bu alanlar bizim şerefimizdir, onurumuzdur ve özgürlüğümüzdür. Biz onlar gibi saraylarda Newroz kutlayan bir zihniyetin sahibi asla ama asla olmadık. Şuna bir kere daha emin olsunlar o saraylarda yaptıkları kutlamanın hiçbir gücü yoktur. Bizim saraylarımız bu alanlardır. Halkın gönlünün yüreğinin saraylarında kutlanan Newrozlar ve burada yakılan ateşlerle Türkiye'nin geleceğini aydınlatacağız."

Konuşmaların ardından Yüksekdağ ve beraberindekiler Newroz ateşini yaktı.

Kutlamalar Agirê Jiyan ile Özlem Gerçek'in verdiği konserle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER