DAİŞ çeteleri 2 bin esir ve rehineyi katletti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan verilere göre, DAİŞ çeteleri geçtiğimiz Haziran ayından bu yana en az 2 bin esir ve rehineyi katletti. Katledilenlerin çoğunluğunu siviller oluştururken, bazı kadın ve çocuklar da bulunuyordu.

DAİŞ çeteleri 2 bin esir ve rehineyi katletti
SOHR kayıtlarına göre, DAİŞ’in esir ve rehinelere yönelik katliamları Musul işgali sonrasında ilan edilen sözde ‘hilafet devletinden’ sonra artış gösterdi. O tarihten bu yana öldürülenlerin bin 260’ı sivillerden oluşurken, 6 çocuk ve 8 kadın da katledildi.


Katledilenler arasında 5 batılı rehinenin yanı sıra 2 Japon gazeteciyle 1 Ürdünlü pilot bulunuyordu. Bu kişiler başları kesilerek yada Ürdünlü pilot vakasında olduğu gibi canlı canlı yakılarak katledildiler.

Merkezi Londra’da bulunan SOHR tarafından açıklanan rakamların teyit edilmesi ya da aksinin ispatı ise neredeyse imkansız.

DAİŞ çetelerinin elinde halen onlarca Kürt savaş esiri veya sivil rehinenin olduğu tahmin edilirken, yüzlerce Ezidi kadının akıbeti hakkında herhangi bir bilgi yok. Ayrıca Şubat sonunda Tel Temir kenti ve çevresine saldıran çetelerin 200 kadar Hristiyan sivili rehin aldığı biliniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER