Demirtaş: 'Sana minnetimiz yok bu sorunları biz çözeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Bu sorunları biz çözeceğiz. Hem de tek damla kan akıtılmasına sebep olmadan. Hem de tek bir insanın kalbini kırmadan, hem de Türk, Arap, Çerkez, Gürcü, Alevi, Sunni el ele vererek, özgücümüzle çözeceğiz” dedi.

Demirtaş: 'Sana minnetimiz yok bu sorunları biz çözeceğiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş Hakkari Newroz’unda konuştu.

Demirtaş: “Bizim sana minnetimiz yok. Hele hele ‘Siz ne istiyorsunuz’ diyor. Yani ‘Siz ayrısınız, biz ayrıyız’ diyor. ‘Size daha ne verelim’ diyor. Doğru, daha ne vereceksiniz. Sadece senin başbakan olduğun dönemde 363 çocuk katledildi. Sen ‘Anaların gözyaşını ve akan kanı durduracağım’ dedin. Ne yaptın. Daha Roboski’nin hesabını vermedin. Sen kimsin biz senden isteyelim” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“2015 Newroz’u sadece Kürt ve Türk halkına değil, Ortadoğu’da zulüm altında olan Mısır, Libya, Filistin, Suriye, İran, Irak’a kadar tüm Arap halklarına, Fars halkına da özgürlük getiren bir Newroz olacaktır.

“Bu Newroz bir daha kendi topraklarımızda kanın akmadığı, kendi vatanımızda özgürce, onurluca, eşit ve adil bir yaşamı inşa edeceğimiz bir Newroz olacak. 21 Mart Amed Newroz’unda Sayın Öcalan’ın mesajı okunacak. Biliyorsunuz 2013 Newroz’unda kendisinin yaptığı bir çağrıyla Türkiye’de çözüm süreci, demokratik barış arayışı başladı.

“Elbette o günden bugüne dağlarımızda silah sesi yok. Belki dağlarımızdan cenazeler gelmiyor; ama halen bu topraklarda analar ağlıyor, sokaklarda gençler vuruluyor, katlediliyor.

“Barış aynı zamanda kendi kültürü, dili, inancıyla ve yaşam tarzıyla korkmadan yaşayabilmektir. Barış aynı zamanda insanların alın teriyle, emeğiyle çalışabileceği, karnını doyurabileceği iş, aş ve etmektir. Eğer bunlardan hiçbiri yoksa o topraklarda barış olmaz.

“Barış sadece silahları gömmek değildir. Elbette biz halk ve parti olarak silahların susması, savaşın durması için her zaman çaba sarf ettik. Gönlümüz her zaman demokratik siyasetten yana oldu. Bugün de çok şükür silahlar konuşmuyorsa Sayın Öcalan ve halkın desteğiyle olmuştur. Biz bu durumun bozulmasını istemiyor ve kalıcı hale getirmek için elimizi değil bütün bedenimizi taşın altına koyduk ve sorumluluk aldık.

‘Bizim sana minnetimiz yok’

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, ‘Barış zaten gelmiş’ diyor. ‘Daha ne istiyorsunuz’ diyor. Biz senden bir şey istemiyoruz. Biz şunu söylüyoruz; Allah bizi ve halkımızı senin gibilerin eline düşürmesin yeter. Biz başka bir şey istemiyoruz.

“Bizim sana minnetimiz yok. Hele hele ‘Siz ne istiyorsunuz’ diyor. Yani ‘Siz ayrısınız, biz ayrıyız’ diyor. ‘Size daha ne verelim’ diyor. Doğru, daha ne vereceksiniz. Sadece senin başbakan olduğun dönemde 363 çocuk katledildi. Sen ‘Anaların gözyaşını ve akan kanı durduracağım’ dedin. Ne yaptın. Daha Roboski’nin hesabını vermedin. Sen kimsin biz senden isteyelim.

“Bu halk senden ne istedi. Bizim ana dilimiz Allah’ın lütfüdür. Zaten Allah bize vermiş. Bugün Rize’nin poşisi omzumda Rize’nin, Karadeniz’in selamı Hakkari’ye ulaşıyorsa, bizim bu ülkenin Cumhurbaşkanı’ndan isteyebileceğimiz bir şey kalmamıştır. Biz kendimiz kendi sorunlarımızı çözeriz. Halk olarak ele ele verip bu ülkenin kardeşliğini barışını inşa ederiz.

“Biz anadilde eğitimi senden istemiyoruz. Biz zaten bunu yavaş yavaş inşa ediyoruz. Bu sorunları biz çözeceğiz. Hem de tek damla kan akıtılmasına sebep olmadan. Hem de tek bir insanın kalbini kırmadan, hem de Türk, Arap, Çerkez, Gürcü, Alevi, Sunni el ele vererek, özgücümüzle çözeceğiz.

“Çünkü Allah mazlumdan, ezilenden yanadır. Arkamızda böyle bir halk gerçeği var. Bunu biliyor ve buna inanıyoruz. 7 Haziran’da da biz Türkiye ezilenlerine büyük bir zafer armağan edeceğiz. Ankara’da oturanlar derdimize derman olamayacaklar. Sadaka dağıtır gibi hak ve özgürlük veriyorlar, onu da insanların yüzüne çarpıyorlar.

“Adım attıkları zaman halkın burnundan getirene kadar zulüm etmekten de geri kalmıyorlar. Bizse Ankara’daki siyasetin, AKP zihniyetinden umudunu kesmiş olan herkesin umudu olduk. Seçim barajları nasıl yıkılır Hakkari iyi bilir. 7 Haziran’da Türkiye’de artık yeni bir iktidar alternatifi ortaya çıkacak.

“Biz artık Türkiye’nin yöneten gücü olacağız. Türkiye’nin gaz, cop yiyen, zulüm gören, işkence ve tutuklanan, Türkiye’nin katledileni değil yöneteni olacağız. Artık biz kendi ülkemizi yönetmek istiyoruz. Bunun zamanı geldi, hazırlığını yaptık.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER