Heseke'de patlama, Kobani'de operasyon

Rojava'nın Hesekê kentinde Asayiş Güçleri'ne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, 2 asayiş görevlisi hayatını kaybetti. YPG'nin, Hesekê ve Kobanê'de sürdürdüğü operasyonlarda ise 4 IŞİD'li öldürüldü.

Heseke'de patlama, Kobani'de operasyon
Rojava’nın Hesekê kentinde Asayiş Güçleri’ne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, 2 asayiş görevlisi hayatını kaybetti. YPG’nin, Hesekê ve Kobanê’de sürdürdüğü operasyonlarda ise 4 IŞİD’li öldürüldü. 

Hesekê’nin Mişêrfê Mahallesinde bugün sabah saatlerinde Asayiş Güçleri’ne yönelik bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Fırat Üniverstesi Doğa Bilimleri Fakültesi yakınlarında meydana gelen saldırı, Kia Rio Marka mavi bir otomobille gerçekleştirdi ve saldırı sonucu 2 asayiş görevlisi yaşamını yitirdi. 

Öte yandan YPG güçleri Kobanê ve Hesekê’de IŞİD’e karşı operasyon düzenleyerek 4 örgüt üyesini öldürdü. 

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Xanê köyüne yönelik düzenlenen operasyonda 3 IŞİD’linin öldürüldüğ belirtildi. YPG, Kobanê’nin güneyinde IŞİD’in kontrolünde bulunan Sepeta Ereban köyüne yönelik operasyon başlatıldığını ve köyde şiddetli çatışmaların devam ettiğini duyurdu. 

YPG Basın Merkezi, dün gece de Til Temir ile Hesekê arasındaki Xerita köyü yakınlarında konumlanan IŞİD’lilere yönelik bir saldırı düzenlendiğini ve 1 IŞİD’linin öldürüldüğünü açıkladı.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER