HPG'li Muhammedzade'nin cenazesi teslim edilmiyor

Eruh kırsalında askerlerin operasyonunda yaşamını yitiren HPG'li Muhammedzade'nin cenazesi, aralarında milletvekillerinin de olduğu heyete verilmedi.

HPG'li Muhammedzade'nin cenazesi teslim edilmiyor
 Eruh kırsalında askerlerin operasyonunda yaşamını yitiren HPG'li Muhammedzade'nin cenazesi, aralarında milletvekillerinin de olduğu heyete verilmedi. MEYA-DER Siirt Yöneticisi Özer, HPG'li Muhammedzade'nin sağ yakalanıp katledildiğini vurgulayarak, "Bu süreç '90'larda HPG cenazelerine yapılan muameleyi kaldıramaz" uyarısında bulundu.

CENAZE HEYETE VERİLMEDİ

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında 14 Haziran'da askerler tarafından gerçekleştirilen operasyonda HPG'lilere karşı kurulan pusuda yaşamını yitiren Doğu Kürdistan'ın Selmas kenti doğumlu HPG'li Maxzume Muhammedzade'nin (Sarya Onur) cenazesi, Siirt Devlet Hastanesi Morgu'nda tutuluyor. HDP milletvekilleri Hatice Seviptekin ve Kadri Yıldırım, MEYA-DER, İHD, DBP il eş başkanlarının cenazeyi almak için valilikle yaptıkları görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmadı. Heyetin Siirt Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşme talebi ise reddedildi. Savcının, prosedür gereği cenazeyi teslim etmek için aile bireylerinden birisini alması gerektiği gerekçesini öne sürdüğü belirtilirken, 15 gün sonra cenazenin defnedilmek üzere belediyeye teslim edileceği öğrenildi. 

'SAĞ YAKALANIP KATLEDİLDİ!'

MEYA-DER Siirt Yöneticisi Hediye Özer, valilik emriyle yapılan operasyon sonucunda yaşamını yitiren HPG'li dışında 4 HPG'linin daha atılan pusudan kurtulduğunu bildirdi. HPG'li Muhammedzade'nin sağ yakalanıp katledildiğini vurgulayan Özer, şunları ifade etti: "2 gün boyunca bu gerillayı güneşin altında bıraktılar. Asker ve valiliğin bu katliamdan haberi vardı. O günden bu yana tam 8 gün geçtiği halde halen cenazemizi alamıyoruz. İlk gün tanklar eşliğinde cenazeyi elimizden alıp, Siirt hastane morguna getirdiler. Ben bir anne olarak, bu süreçte bu yaşanlardan endişeliyim. Bu süreç '90'larda HPG cenazelerine yapılan muameleyi kaldıramaz." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER