Iğdır Belediyesi çift dilli tabelasını astı

DBP’li Iğdır belediyesi Kürtçe ve Türkçe olan tabelasını astı. Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, “Bu tabelayı asmak için halkımız çok emek verdi. Bugün bunu gördüklerinde çok mutlu oluyorlar” dedi.

Iğdır Belediyesi çift dilli tabelasını astı
DBP’li Iğdır belediyesi Kürtçe ve Türkçe olan tabelasını astı. Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder,  “Bu tabelayı asmak için halkımız çok emek verdi. Bugün bunu gördüklerinde çok mutlu oluyorlar” dedi.


BDP’li Iğdır Belediyesi, ‘Çok dilli yaşam alanını genişletme’ çalışmaları kapsamında, Kürtçe ve Türkçe’den oluşan belediye tabelasını astı. Tabelanın asılması ardından Belediye Eş Başkanları Murat Yikit ile Şaziye Önder açıklamada bulundular.

Eş Başkan Murat Yikit, hizmet verirken bir kesime değil tüm kesimlere eşit davrandıklarına dikkat çekerek, ”Partimizin ilkeleri çerçevesinde her anlamda şunu söylüyoruz. Bu ülkede yaşayan tek bir dil, din ve ırk yoktur. Bu coğrafyada çok dilli ve çok renkli bir kültür vardır. İşte özelikle birden fazla halkın yaşadığı ilimizde sadece bir kesime değil, bu kentte yaşayan tüm kesimlere eşitçi zihniyetle yaklaşmayı savunuyoruz” dedi.

Yaşamın tüm alanlarında çok dilliliği savunduklarını belirten Yikit, ”Bizler gittiğimiz her alanda hizmetlerimizi ve projelerimizi hem Kürtçe hem de Türkçe dille yapacağımızı söyledik. Bunun için yaşamın tüm alanlarında çok dilliliği esas aldık. Bu hizmetinde halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Eş Başkan Şaziye Önder ise belediyeye asılan tabela için insanların çok emek verdiğine dikkat çekerek, ”Bu kararla Iğdır’da sadece bir halkın yaşamadığını farklı halkların da yaşadığı noktasında bir fikir oluştu. Bu tabelayı asmak için halkımız çok emek verdi. Bugün bunu gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Kendilerini görünür kılma açısından da çok mutlu oluyorlar” diye konuştu.

Belediyeye gelen halkın artık kendi diliyle kendini ifade ettiğini belirten Önder, söyle dedi:

“İnsanlarımız belediye içerisine girdiğinde artık kendi diliyle konuşuyor. Kürtçe ve ya Türkçe bilmeyen insanlar zorluk çekmiyor. Karşısındakine ister Kürt olsun ister Türk olsun kendi diliyle kendini ifade ediyor. Bu tür hizmetlerde ön açıcı oluyor. Halkların kardeşliği açısından da artık her kesimin görünür olmasını düşünüyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER