İHD Ortadoğu halkları için barış zinciri oluşturdu

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, IŞİD saldırı altındaki Ortadoğu halkları için Taksim’den Galatasaray Meydanı’na barış zinciri oluşturdu.

İHD Ortadoğu halkları için barış zinciri oluşturdu
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, IŞİD saldırı altındaki Ortadoğu halkları için Taksim’den Galatasaray Meydanı’na barış zinciri oluşturdu. Bu zinciri Şengal, Gazze ve Rojava ile dayanışmaya adadıklarını vurgulayan insan hakları savunucuları IŞİD çetelerine ve onları altan alta destekleyen Türk devletini lanetleyerek, barışın halkların haklarının tanınması ve güvence altına alınmasıyla geleceğini vurguladı.


1 Eylül Barış günü vesilesiyle Taksim’de bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi üyeleri, Ortadoğu halkları için barış zinciri oluşturdu. Çocukları gözaltında kaybedilen Cumartesi annelerin ön saflarda yerini aldığı barış zincirinde ele ele veren insan halkları savunucuları, zılgıtlar, ıslıklar eşliğinde IŞİD ve sömürgeci devletleri lanetledi. Polisin gölgesinde geçen eylemde, İnsan Hakları Savunucuları hep bir ağızdan, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Bıjî biratiya gelen” sloganları atıldı. Galatasaray Meydanı’nda gelindiğinde IŞİD çetelerine karşı çember oluşturan İnsan Hakları Savunucuları Ortadoğu kana bulayan IŞİD ve onun destekçisi AKP hükümetine lanet yağdırdı. “ Savaşa karşı barış zincirimizi Şengal’den Gazze’ye ve Rojava ile dayanışma’ya adıyoruz” yazılı pankartını açıp mum yakan insan hakları savunucuları adına açıklamayı İHD İstanbul Genel Başkanı Abdulbaki Boğa okudu.

TÜRKİYE SOYKIRIMLARA SESSİZ !

Tarihin çok savaşa tanıklık ettiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Boğa, Türkiye’nin dahil olduğu Ortadoğu’da çatışma, zulüm, hak gasplarının hiç eksik olmadıysa da, bugün dünyanın terör tanımlarını darmadağın eden, zulmü ve insan değerlerini yerli bir eden IŞİD isimli bir çeteyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. IŞİD’in 1000 yıl öncesinin bir tekrarı olarak kadınları pazarlarda satan, ganimet olarak gören, yaşlı çocuk, kadın demeden öldüren, diri diri insanları keserken, Türkiye’nin hala sessizliğini koruduğuna dikkat çeken Boğa, Roboski’nin faillerini yargı önünden kaçıran ve unutturmaya çalışan AKP hükümetinin Şengal’de, Rojava’da, Halep’te, Rakka’da IŞİD’in insanlığa karşı işlediği suçların görmezden gelmesinin bir izahı olmadığını vurguladı.

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK HAKTIR!

Çözüm sürecinin devam ettiği Türkiye’de ,Türk devleti ve hükümetinin IŞİD’de yönelik bu caydırıcı tutumun iyi okunması gerektiğini belirten Boğa, AKP hükümetine dönük IŞİD’de karşı tutum geliştirmek yerine işbirliği iddialarının Kürt sorunuma ve Türkiye demokrasisine yönelik de tehdit unsuru olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

“Barış içinde yaşamak haktır” diyen Boğa, barışın halkların haklarını tanıması ve güvence altına alınmasıyla mümkün olacağını hatırlattı.

Açıklama sonrası barış için balonlar uçuruldu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER