İHD: Yaşam hakkına saygı istiyoruz

İHD Siirt Şubesi, hasta tutsakların serbest bırakılması için düzenlediği basın açıklamasında, 578 hasta tutsağın arasında gözleri görmeyenler ve şizofreni hastaları olduğuna dikkat çekerek, hasta tutsaklar serbest bırakılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

İHD: Yaşam hakkına saygı istiyoruz

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi Cezaevi Komisyonu hasta tutsaklara ilişkin şube önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Belkız Beştaş Epözdemir, DBP  İl Eşbaşkanı Reşit Teymur ve çok sayıda kişi katıldı. "Yaşam Hakkına Saygı İstiyoruz" pankartları açılan açıklamada, "Hasta mahpuslar yalnız değildir" sloganı atıldı.

Basın açıklamasını yapan Siirt Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Handan Can, 228'i ağır 578 hasta tutsağın cezaevlerinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Türkiye'deki infaz anlayışının insani olmayan bir yaklaşım üzerine kurulduğunu ifade etti. Hapishanelerin fiziki yapısının ve infaz koşullarının yarattığı olumsuzlukların herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Can, "Bu konuda yargı organlarınca temel alınan 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un eksiklikleri, yanlışlıkları uygulamadaki sorunları hasta mahpusların özgürlük umudunun önünde engeldir" dedi. 

Can, mahpusların başta yaşam hakkı olmak üzere en temel hak ve özgürlüklerinin dahi devlet tarafından ortadan kaldırıldığını ifade etti

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER