İlk Kürd Giyim Markası: Beritan

Kürd girişimci Ömer Yeter ilk Kürd giyim markası 'Beritan' için, ''Kalite konusunda çok hassasız, kesinlikle kalite konusunda bize söz gelmeyecek, Kürd halkına yakışır bir kalite ve hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz'' diyor.

İlk Kürd Giyim Markası: Beritan
Kürd girişimci Ömer Yeter ilk Kürd giyim markası ‘Beritan’ için, ”Kalite konusunda çok hassasız, kesinlikle kalite konusunda bize söz gelmeyecek, Kürd halkına yakışır bir kalite ve hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz” diyor. 

Ömer Yeter adlı girişimci Kürd işadamı giyim alanında bir Kürd markası yaratmak için kolları sıvadı. Ticaret hayatına 2009 yılında Adıyaman Besni´de bir atölye kurarak başlayan girişimci işadamı, daha sonra Gaziantep´te daha büyük bir imalathane tesis ederek üretimini büyüterek sürdürmüş. Zorlu rekabet koşullarına rağmen birçok ürün çeşidinde yüksek kaliteli üretim yaptıklarını belirten girişimci Kürd işadamı Yeter, tüm bunları her hangi bir yerden destek görmemelerine ve hibe gibi programlardan yararlanamamalarına rağmen sürdürdüklerini belirtti. 

Kürd illerinin diğer bölgelere nazaran çok geride bırakıldığını ve diğer bölgelerle rekabet edemediği gibi işsizlik ve yoksulluk bataklığına teslim olmak zorunda kaldığını belirten Ömer Yeter, ”bu konu bizi çok üzüyordu ve çok kez bu konuda ne yapabiliriz diye konuşup değerlendirmeler yaptık” diye ekliyor. Avrupa´daki akrabası ve dostu olan bir işadamıyla beraber bu yola girdiklerini belirten Yeter, ”Bu düzen böyle gelmiş ama böyle gitmek zorunda değil, Kürdler ekonomi alanında kendilerini geliştirip yerli markalarını kurmalılar diye düşündük ve ilk adımı atıp bir kıvılcım yakmak için Beritan giyim markasını kurduk” diyor. 

Beritan isminin mensup olduğu aşiretin ismi olduğunu belirten Kürd işadamı kalite konusunda ise baya iddialı. 

”Kalite konusunda çok hassasız, kesinlikle kalite konusunda bize söz gelmeyecek, Kürd halkına yakışır bir kalite ve hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Meşhur markalara taş çıkartacak ürün kalitesi sunup uluslararası alanda güçlü bir Kürd markası olacağız” diyene Ömer Yeter sözlerini şöyle sürdürüyor: 

”Şuan 12 tane şube için çalışmalarımızı tamamladık. Kuzey Kürdistan´da, yaklaşık 20 ilde bayilik açacağız ve ilçelerle beraber hedefimiz 100 şube açmak. Ayrıca Güney Kürdistan´da Dihok, Erbil, Süleymaniye ve daha birçok yerde şube açacağız, Doğu Kürdistan için de görüşmeler sürüyor, inşallah oralarda da bunu yayacağız. Çünkü halkımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Onların bu yoğun ilgisi bizi daha da hırslandırıyor. Böyle giderse gelecekte Avrupa´da bile şubelerimizi açarız.” 

Üretimden tanıtıma kadar her şeyin Kürdi karakterde olmasına özen gösterdiklerini dile getiren Ömer Yeter, ”Biz bu işe rahatımızı bozmak pahasına da olsa halkımızın  gururu olmak için girdik, belki daha da az kar edeceğiz ama Kürd halkına yakışan bir değer yaratmanın gururunu yaşayacağız diyor ve halkımızın bize her türlü ilgi ve desteği sağlayacağına eminiz” diyor. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 10:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
beritan wear
beritan wear - 10 yıl Önce

www.beritanwear.com

SIRADAKİ HABER