Kobani'deki Peşmergeler görev değişimine gidiyor

Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, Kobanê'deki Peşmerge Birliği'nin yerine yeni bir birlik gönderileceğini açıkladı. Peşmerge Bakanlığı, ''Kobanê'de Peşmerge'ye ihtiyaç duyulduğu müddetçebu görev devam edecektir'' dedi.

Kobani'deki Peşmergeler görev değişimine gidiyor
Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, Kobanê’deki Peşmerge Birliği’nin yerine yeni bir birlik gönderileceğini açıkladı. Peşmerge Bakanlığı, ”Kobanê’de Peşmerge’ye ihtiyaç duyulduğu müddetçebu görev devam edecektir” dedi. 

Konu hakkında BasNews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yawer, ”Peşmerge’nin Kobanê’deki görevinin sonlandırılması için her hangi bir tarih belirlenmemiştir. Kürd savaşçıların kentte Peşmergeye ihtiyacı var. İhtiyaç duyulduğu müddetçe Peşmerge’nin Kobanê’deki görevi devam edecektir.” dedi. 

Kobanê’deki ikinci Peşmerge Birliği’nin de görev süresinin dolduğunu ifade eden Yawer, en yakın zamanda yeni bir birliğin hazırlanıp gönderileceğini belirtti. Yawer, ”Peşmerge 1’inci ve 2’inci Destek Gücünden bir birlik Kobanê’ye sevk edilecek. ancak güvenlik gerekçesi ile bu birliğin gidiş tarihini açıklamıyoruz” şeklinde konuştu. 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin talimatı üzerine 28 Ekim 2014’te Kobanê’de IŞİD’e karşı savaşmak üzere ilk Peşmerge Birliği bu kente gönderildi. 

3 ayı aşkın bir süredir çatışmaların sürdüğü Kobanê’de kentin yüzde 75’i Kürd güçlerinin kontrolünde. / Basnews
Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER