IŞİD çetelerinin itirafları bu akşam STERK TV'de

Rojava'da yakalanan IŞİD elemanlarının itirafları bu akşam STERK TV’de yayınlanacak. Programda çete üyeleri Türkiye’deki ‘irtibat noktaları’, Şengal planı, kirli uygulamaları anlatıyor.

IŞİD çetelerinin itirafları bu akşam STERK TV'de
Rojava'da yakalanan IŞİD elemanlarının itirafları bu akşam STERK TV’de yayınlanacak. Programda çete üyeleri Türkiye’deki ‘irtibat noktaları’, Şengal planı, kirli uygulamaları anlatıyor. 


Rojava Asayişi ve YPG güçleri tarafından bir süre önce yakalanan IŞİD elemanlarının itirafları, bu akşam ‘Soysuzlar Çetesi: IŞİD’ isimli bir haber dosya ile ekrana geliyor.

20’yi aşkın çete üyesinin konuştuğu haber-dosyada adı insanlık karşıtı örgütün taraftar toplamak ve hakimiyet alanını genişletmek için her türlü yolu mubah saydığı anlatılıyor.  

Örgüt içinde bir çok kişiye nikâh adı altında tecavüz edilmesi, kaçırılan bir çok kişinin cinsel istismara tabi tutulması, bu anların videoya alınarak daha sonra ailelerine şantaj olarak kullanılması bu kirli yöntemlerden sadece birkaçı.  

Çete elemanları çok rahat olarak Türkiye’ye gidip geldiklerini, silah temine etiklerini, Urfa ve Adana gibi merkezlerde irtibat noktalarının olduğunu anlatıyor. 

Bombalama yoluyla kitlesel katliam gerçekleştirmek, halkı korkutmak için vahşice cinayetler işlemenin IŞİD’in “sıradan faaliyetleri” olduğunu söyleyen çete elemanları, örgüt içi eğitimde ‘Kürtlerin ortadan kaldırılması gereken kâfirler’ olduğunun propagandasının yapıldığını özellikle belirtiyor. 

Çetelerin Şengal’a saldırısından önce kaydedilen itiraflarda IŞİD içinde faaliyet gösteren Şêrko Xêredîn Silêman adlı bir kişinin Musul’un işgalinden sonra Şengal üzerine yapılan bir pazarlıktan bahsetmesi ise dikkat çekiyor.

Program bu akşam Avrupa saatiyle 18.45’te STERK TV’de Kürtçe olarak ekrana gelecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER