Şırnaklılar Şengalliler için seferber oldu

IŞİD çetelerinin saldırısı ile başlayan Êzîdî göçü devam ediyor. Güney Kürdistan’dan Kuzey Kürdistan’a gece boyunca gelişler sürdü.

Şırnaklılar Şengalliler için seferber oldu
IŞİD çetelerinin saldırısı ile başlayan Êzîdî göçü devam ediyor. Güney Kürdistan’dan Kuzey Kürdistan’a gece boyunca gelişler sürdü. Sınırı geçerek Roboski köyüne gelen 3 bine yakın Şengalli, buradan Şırnak’a gönderiliyor. Şırnak halkı da Şengallilerin ihtiyaçlarına cevap olabilmek için gece boyunca seferber oldu. 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin yerleşim alanlarına saldırması ve katliamlar gerçekleştirmesi nedeniyle yaşam alanlarından çıkmak zorunda kalan Şengallinin göçü devam ediyor. Federal Kürdistan Bölgesi üzerinden Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Roboski köyüne geçen Şengalliler burada köylüler tarafından karşılanırken, yerleştirilmeleri için gönderildikleri Şırnak ve ilçelerinde de Şırnak halkı seferberlik ruhuyla yardımlarını sürdürerek, Êzîdî yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. 

Dün de sınırı geçerek Şırnak'a ulaşan 3 bin civarında Êzîdî, önce Şırnak-Van karayolu üzerinde kurulan kampa yerleştirilerek, daha sonra yoğunluktan kaynaklı Şırnak merkeze aktarıldı. Êzîdîlerin konaklaması kapsamında kent merkezinde halı saha ve parklar kapatılarak, Êzîdîlerin konaklaması için hazırlandı. Kilometrelerce yolu yalın ayak yürüyen Êzîdîler kent merkezinde belirlenen noktalara yerleştirilirken, haberi duyan Şırnak halkı 7'den 70'e seferberlik ilan ederek gecenin geç saatlerine kadar belediyeye yorgan, yastık, çocuk maması ve hastalar için de eczanelerden ilaç taşıdı. Kamp, halı saha ve parklara yerleştirilen Êzîdîler, konaklama noktalarında kurulan sağlık kabinlerinde rahatsız olan yurttaşlar muayene edildikten sonra ilaç tedavisi yapıldı. 



Êzîdîler için kentte seferberlik hali devam ederken, gecenin geç saatlerine kadar toplanan yardımlar belirlenen noktalarda stoklandı. Bunun yanı sıra kamp, halı saha ve parklara yerleştirilen 4 bin Êzîdînin güvenliğini ise Şırnak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ve gençlerin kendi aralarında kurmuş olduğu birimler tarafından sağlanacak. 

Kampların dışında, kent merkezine yerleştirilen Êzîdîlerin durumuna ilişkin bilgi veren Şırnak Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, halı saha ve parklara yerleştirilen Êzîdîlerin konaklaması için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, Êzîdîler için 5 bin kişilik yeni bir kamp hazırlığında olduklarını dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER