IŞİD Rojava'ya tanklarla saldırıyor

Rojava’nın Kobani kantonuna yönelik IŞİD saldırıları devam ediyor. Kobani’ye bağlı Kunaftar köyünden 2 kişi, IŞİD tarafından döşenen mayına basmaları sonucu hayatını kaybetti.

IŞİD Rojava'ya tanklarla saldırıyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin Kobani kantonuna bağlı köylerine  havan toplarıyla düzenlediği saldırılar devam ediyor. Halk Savunma Birlikleri YPG-YPJ ise örgütün saldırılarına karşılık veriyor. Hawar Haber Ajansı, IŞİD’le çatışmaların Kobani’nin batı ve doğu bölgelerinde yoğunlaştığını aktardı. Ajans, IŞİD’in saldırılarında tank ve toplar kullandığını ve köyleri hedef aldığını yazdı. Bölgedeki çatışmalarda yaşanan can kayıplarına ilişkin ise net bir bilgi yok.

Kobani’ye bağlı Kunaftar köyünde yaşayan 30 yaşındaki Ziyad Faraç ve iki arkadaşı tarlaya giderken IŞİD tarafından döşenen mayına bastı.

İsmi öğrenilemeyen Kobanili olay yerinde hayatını kaybederken, Ziyad Faraç ve bir kadın ise yaraladı. Yaralı kadın Kobani’de tedavi altına alındı. Ziyad Faraç ise Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Urfa’nın Suruç ilçesine ardından Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Faraç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER