İzmir'de 117 muvazzaf askere gözaltı

'FETÖ' soruşturması kapsamında 45 ilde 117 muvazzaf subay-astsubay için gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde çok sayıda asker gözaltına alındı.

İzmir'de 117 muvazzaf askere gözaltı
  İzmir’de, yürütülen ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, ‘mahrem abi’lerle ankesörlü telefonlardan konuştukları öne sürülen 117 muvazzaf askere yönelik operasyon yapıldı.

Çok sayıda subay ve astsubay gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmasıyla bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir il merkezi, 7 dış ilçe ve 45 değişik ilde başlatılan operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 117 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı olan askerlerin, gizlilik kurallarına uygun olarak ‘mahrem abiler’le ankesörlü telefondan görüşmeler yaptıkları öne sürülüyor. 2010 ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi arasında İzmir’de görev yapan subay ve astsubaylar arasında yapılan analiz çalışmalarında, ‘mahrem abiler’ tarafından aranan, cemaat toplantılarına çağrılan ve talimat verildiği ileri sürülen 268 askeri personelin olduğu öne sürülüyor. Bunların bir kısmının darbe girişimi sonrası tutuklandığı, ancak 117 hakkında yeni operasyon başlatıldığı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER