Kadınlardan bakanlara yanıt: Gölge etmeyin başka ihsan istemez

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sağlık Bakanı ve Aile Bakanı’n’a yazılı bir açıklamayla yanıt verdi: “Kadın mücadelesine gölge etmeyin başka ihsan istemez.”

Kadınlardan bakanlara yanıt: Gölge etmeyin başka ihsan istemez

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Kadının tek kariyeri annelik olmalı” ve Aile Bakanı Ayşenur İslam’ın kadın cinayetlerini ‘sağır sultan bile duyuyor” sözlerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yanıt verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

‘Karar kadınların’

“Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın ağzından yine inciler döküldü.

“Müezzinoğlu yılın ilk günü doğan bebeğin ailesine ziyaret ettiği esnada kadınların hayatlarının merkezine “annelik kariyerini” alması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu bugüne kadar kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldüğünde ağzını açıp tek bir laf etmezken kadınların kendi almaları gereken kararları kendisi almaya çalışıyor.

‘Bu veri yalandır’

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak senelerdir Bakanlıktan veri istememize rağmen her defasında bize gelen cevap ellerinde böyle bir veri olmadığı oluyor. Şimdi ise Ayşenur İslam çıkıp neye dayandığı belirsiz olan bizim açıkladığımız verilerden çok daha az olan bir rakam açıkladı. Bu veri yalandır. Bakanlık bu verileri hangi kaynağa dayandırdığını açıklamalıdır.

“Karma eğitimi ortadan kaldırmaya çalışarak dünyadaki en “eşitlikçi” eğitimi savunan AKP hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kadına yönelik şiddeti önlemek için yine çözümü erkeklerin eğitimine havale etti.

‘Bu zihniyetin verdiği eğitimi biliyoruz’

“Bu zihniyetin verdiği eğitimin ne olduğunu biliyoruz. Özellikle de kadınların şiddetten korunmak için devlete başvurduğunda göstermelik düzenlemeler yapılırken Ayşenur İslam’ın çözümü bir kez daha eğitime havale etmesini manidar bulduk.

“Ayşenur İslam Ensar Vakfı’nda yaptığı açıklamada kerelerce defa kendisini göreve çağıran ve dinlemediği kadınları bu sefer kendisi göreve çağırmaktan utanmadı. Kadın cinayetlerini durduracak olanların erkekler olduğunu söyleyerek kendini görevsizleştirmeye çalıştı.

Sorular

“Soruyoruz: Neden Kadın ve Adalet Zirvesi’nde tek bir soru sorulmasına bile tahammül edemediniz? Neden İstanbul Sözleşmesi toplantısında kadın örgütlerinin iradesini yok saydınız? Kadınların kadın cinayetlerini durdurmak için öne sürdüğü kararları ve talepleri neden görmezden geliyorsun?

“Kadın cinayetlerini Ayşenur İslam zihniyeti durduramaz, bunu biliyoruz. Ancak o zaman bizim mücadelemize gölge etmesinler, çekilsinler.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER